Knapperige vegan samosa's

Knapperige vegan samosa’s

Een feestelijck icoon om te delen: de vegan samosa. Gevuld met mals Rul Gehackt van De Vegetarische Slager en een pittige hint van gember zijn ze het perfeckte hapje op ieder feest, zonder beest. 

  • 60 minuten
  • 4 porties

Voor het deeg

  • 400 gram bloem
  • 0,5 theelepel zout
  • 6 el zonnebloemolie
  • 0,5 el garam masala
  • 150 ml koud water

Voor de vulling

  • 1 pakje De Vegetarische Slager Rul Gehackt
  • 250 gr kruimige aardappelen
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 0,5 tl komijnzaad
  • 2 verse rode chilipeper
  • 0,5 tl kurkuma
  • 3 el garam masala
  • schil geraspt van 1 citroen
  • 100 gr erwten

Voor de raita-dip

  • 1 komkommer
  • 0,5 tl zout
  • 200 gr kokosyoghurt
  • 10 gr munt

Extra

  • Een frituurpan gevuld met olie en 100 gr mangochutney

BEREIDEN

  1. Maak eerst het deeg voor de vegan samosa’s door de bloem, zout, zonnebloemolie, garam masala en heel koud water te mengen. Kneed tot het deeg glad is. Vorm het deeg tot een bal, wikkel het in folie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.

  2. Voor de samosavulling: snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook ze 20 minuten, giet ze af, laat ze in de pan droogstomen en pureer ze tot een puree met een aardappelstamper.

  3. Fruit vervolgens de ui, knoflook, gember, komijnzaad en fijngesneden chilipepers 3 minuten in zonnebloemolie. Voeg het vegan Rul Gehackt, kurkuma en garam masala toe en bak nog een paar minuten. Voeg de citroenrasp en doperwten toe. Voeg als laatste de aardappelpuree toe en meng de samosavulling goed door elkaar.

  4. Bestuif een werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg in 16 gelijke delen en rol er balletjes van. Maak met een deegroller een ronde pannenkoek van 18 cm van elke deegbal. Snijd elke pannenkoek doormidden en bevochtig de randen met water. Voeg een lepel vulling toe aan elke pannenkoekhelft en vouw tot een driehoekige flap. Druk de randen dicht met een vork.

  5. Maak vervolgens de raita dip door de komkommer te raspen, met zout te bestrooien en in een fijne zeef te persen om zoveel mogelijk vocht te onttrekken. Meng de uitgelekte komkommer met de kokosyoghurt en voeg de fijngehakte munt toe.

  6. Verhit een frituurpan tot 175 graden. Bak de samosa's 4 minuten tot ze rondom goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Serveer de samosa's met de raita en mangochutney ernaast.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 934.71 kcal
Eiwitten 30.03 g
Vezels 11.32 g
Vetten 36.6 g
Verzadigde vetten 4.05 g
Suikers 17.45 g
Natrium 936.36 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes