Ga naar:
Knapperige vegan Kiptevree Filet met verse salade
Kip en liefhebber tevree met dit recept voor vegan kipfilet, inclusief krokante goudbruine korst. Knapperig vanbuiten, mals vanbinnen en dus een match voor iedere kipliefhebber. Serveer met een verse salade van asperges en spinazie: klaar binnen 25 minuten, vliegt zo op tafel!
- 25 minuten
- 4 porties
INGREDIËNTEN
- 4 De Vegetarische Slager vegan Kiptevree Filet
- 100 g groene asperges
- 4 el Hellmann's vegan mayonaise
- 1 tl mosterd
- 1 citroen, geperst
- 5 g bieslook, fijngesneden
- 5 g dille, fijngehakt
- 25 g bloem + extra bloem voor paneermeel
- 6 g maizenapoeder
- 50 ml water
- 100 g panko paneermeel
- 2 kropjes mini romaine sla
- 200 g baby spinazie
- 100 g cherrytomaatjes, gehalveerd
- 4 snack komkommers, in plakjes
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 50 g kalamata olijven
- olijfolie
- zout
- peper
BEREIDEN
-
Blancheer de groene aspergepunten 1 minuut in kokend water en spoel ze daarna af onder koud stromend water voor een krokante bite.
-
Meng voor de saladedressing de vegan mayonaise, mosterd, citroensap, bieslook en dille. Kruid met peper en zout.
-
Bestrooi de Kiptevree Filets rondom met zout en peper. Pak drie diepe borden. Besmeer de eerste met wat bloem, de tweede met panko paneermeel en maak dan een papje van bloem, maizena en water in het derde diepe bord.
-
Dip de vegan kipfilets eerst in bloem, dan in het maïzena mengsel en tenslotte in het panko paneermeel.
-
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de gepaneerde filets in 4 minuten aan elke kant goudbruin.
-
Maak de blaadjes los van de krop romainesla en spoel af in een vergiet.
-
Meng de romaine slablaadjes met de babyspinazie en verdeel over een grote slakom of vier borden. Verdeel de groene asperges, tomaten, komkommer, rode ui en olijven over de salade.
-
Snijd de gegrilde vegan kipfilets in plakjes en verdeel over de salade. Serveer met de vegan dressing en eet smakelijck!
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
RECEPTEN
LaAT JE INSPIREReN
We hebben je favoriete recepten gehackt! Ontdek een verscheidenheid aan iconische gerechten waarin ons 'nieuwe vleesch' een glansrol speelt. Van spaghetti bolognese tot Mexicaanse wrap: de mogelijkheden met deze vegan en vegetarische recepten zijn grenzeloos.