Kipstuckjes saté

Kipstuckjessaté

Deze Kipstuckjessaté is een echte Nederlandse BBQ-klassieker! Met homemade satésaus en een flinke lik vuur, wordt het in jouw achtertuin een culinair feest. 

  • 105 minuten
  • 4 porties
  • 2 bakjes De Vegetarische Slager Kipstuckjes à 160 g
  • 4 el seroendeng
  • 4 handjes cassave chips

Satémarinade

  • 4 el ketjap manis
  • 1 el agavesiroop
  • 2 el korianderzaad
  • 2 el gemalen komijn
  • 1 teentje knoflook, zeer fijn gehakt

Satésaus

  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 verse rode chilipeper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 stengel citroengras
  • 4 verse kaffir limoenbladeren
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el verse gemberwortel, fijngehakt
  • 2 el ketjap manis
  • 6 el pindakaas
  • 6 el (vegan) barbecuesaus
  • 60 ml water

BEREIDEN

  1. Bereid een BBQ met deksel voor op direct grillen en verhit deze tot circa 180 °C.

  2. Meng voor de satémarinade alle ingrediënten en giet dit over de Kipstuckjes. Laat ± 1 uur in de koelkast marineren.

  3. Maak ondertussen de satésaus: verhit olie in een pan en fruit hierin de rode peper, sjalot, citroengras, limoenblaadjes, knoflook en gember. Als dit zacht is, voeg je de overige ingrediënten toe. Roer goed door. Als de saus te dik is, voeg dan wat water toe. Voeg als laatste zout en peper naar smaack toe.

  4. Spies de Kipstuckjes aan de satéstokjes. Gril 3 à 4 minuten op het grillrooster tot de Kipstuckjes goed warm zijn en er mooie grillstrepen ontstaan. Serveer in een schaal met de satésaus, seroendeng en cassavechips.

Voedingsinformatie

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 609.57 kcal
Eiwitten 25.07 g
Vezels 11.79 g
Vetten 32.7 g
Verzadigde vetten 7.31 g
Suikers 22.87 g
Natrium 485.78 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes