Nederlandsche vegan Ereburger

Hollandsche vegan Ereburger

Geniet van de perfecte crunch van je eigen gebakken rösti, de frisheid van de salsa en de ongekende sappigheid van de gegrilde Ereburgers. Een smaakvol eerbetoon aan de Nederlandsche keuken. 

  • 80 minuten
  • 4 porties
  • 4 De Vegetarische Slager vegan Ereburger
  • 4 burgerbroodjes
  • 4 plakken vegan kaas
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1/2 ijsbergsla krop dungesneden

Voor de aardappelrösti:

  • 2 middelgrote aardappels
  • 80 gr geraspte vegan Goudse kaas
  • 2 el bieslook fijngehakt

Voor de Nederlandse salsa:

  • 1 el bieslook
  • 1/3 komkommer
  • 1 vleestomaat
  • 1 el kervel fijngehakt

Voor de Frisse Mayonaise-saus:

  • 1 el mosterd
  • 100 gram Hellmann's vegan mayonaise
  • 50 ml appel cider azijn
  • 1 tl citroensap
  • zeezout en peper naar smaack
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 tl geraspte mierikswortel

BEREIDEN

  1. Bereid een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze tot 200°C. Maak de Frisse Mayonaisesaus door alle ingrediënten in een kom te doen en deze te mengen tot een gladde saus.

  2. Rasp de aardappelen met schil en al met een keukenmachine of blokrasp. Meng met de geraspte (vegan) Gouda kaas, de bieslook, zout en versgemalen zwarte peper en laat het mengsel circa 45 minuten in de koelkast staan.

  3. Voor de Nederlandse salsa, verwijder de zaadlijsten van de komkommer en vleestomaat en snijd in kleine blokjes. Meng met de verse kruiden en breng op smaack met zout, versgemalen peper en zonnebloemolie.

  4. Verwarm een koekenpan en doe hier 2 eetlepels zonnebloemolie in. Verdeel het rösti-mengsel in vier gelijke delen en maak hiervan dunne schijfjes. Bak de rösti krokant in de hete olie aan beide zijdes. Houd warm.

  5. Snij de broodjes open en toast deze kort op het grillrooster. Bestrijk de Ereburgers aan beide kanten met zonnebloemolie en bestrooi licht met zout en versgemalen zwarte peper. Grill de burgers kort en heet door deze op het rooster per kant circa 4 minuten te grillen. Laat vlak voor het serveren de (vegan) kaas op de burgers smelten. Bouw vervolgens de burgers op: eerst de ijsbergsla, dan de rösti en Ereburgers. Verdeel vervolgens de Nederlandse salsa erover.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 893.0 kcal
Eiwitten 22.18 g
Vezels 10.03 g
Vetten 59.43 g
Verzadigde vetten 17.4 g
Suikers 12.41 g
Natrium 2321.93 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes