Gerookte vegetarische Little Willies met Griekse tzatziki

Geen barbecue zonder worstjes. En met dit recept voor gerookte vegetarische Little Willies hoeft dat ook niet. Vlezig als vanouds en heerlijck met eigengemaakte tzatziki, zodat geen BBQ-traditie in rook op hoeft te gaan. 

  • 21 minuten
  • 4 porties
  • 2 pakjes De Vegetarische Slager Little Willies
  • 300 gram kokos yoghurt
  • 10 gram dille fijngehakt
  • 10 gram peterselie fijngehakt
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 biologische citroen
  • 200 gram komkommers snackvariant in plakjes gesneden
  • snufje zout en peper
  • 2 el olijfolie
  • 8 pitabroodjes
  • 12 metalen spiezen
  • 2 pakjes De Vegetarische Slager Little Willies
  • 300 gram kokos yoghurt
  • 10 gram dille fijngehakt
  • 10 gram peterselie fijngehakt
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 biologische citroen
  • 200 gram komkommers snackvariant in plakjes gesneden
  • snufje zout en peper
  • 2 el olijfolie
  • 8 pitabroodjes
  • 12 metalen spiezen

BEREIDEN

  1. Verhit de BBQ.

  2. Meng de Griekse yoghurt met de fijngehakte kruiden en knoflook. Rasp de schil van de citroen, halveer deze en pers het sap uit de ene helft. Snijd de andere helft in partjes.

  3. Voeg de citroenschil en het -sap toe aan de tzatziki en breng op smaak met een snufje zout en peper.

  4. Besprenkel de vegetarische Little Willies met wat olijfolie en rijg ze aan de spiesjes.

  5. Gril de spiesjes op de barbecue volgens de instructies op de verpakking en draai ze regelmatig om. Rooster tegelijkertijd de pitabroodjes op de grill.

  6. Serveer dit recept met partjes citroen, pitabroodjes en tzatziki.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 688.61 kcal
Eiwitten 25.34 g
Vezels 7.54 g
Vetten 28.46 g
Verzadigde vetten 13.32 g
Suikers 6.09 g
Natrium 687.64 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes