Gember en mandarijn mocktail

Feestelijck tot en met: deze gember en mandarijn mocktail! Een perfeckt samenspel tussen het frisse fruit en de zoetigheid van vanille en agavesiroop. 

  • 10 minuten
  • 4 porties
  • 4- 5 mandarijnen
  • 350 gram biologische kikkererwten in blik
  • 1 rode paprika
  • 1 el verse gember
  • 150 ml ginger ale of gemberbier
  • 30 ml agavesiroop
  • 1 el vanille extract
  • 4 cocktail glazen
  • Een cocktailshaker

BEREIDEN

  1. Schil met een dunschiller dunne plakjes schil van de mandarijnen en snijd deze in dunne reepjes. Pers het fruit en zeef het sap in een maatbeker.

  2. Giet de kikkererwten af en bewaar het vocht. Snijd de paprika zo dun mogelijk. Rasp de verse gember.

  3. Doe het mandarijnensap, het kikkererwtenvocht, de helft van de peper, de agavesiroop, de verse gember en het vanille-extract in de cocktailshaker. Doe dit eventueel in twee delen. Goed schudden tot er schuim ontstaat.

  4. Verdeel het gemberbier over de glazen.

  5. Haal de deksel van de cocktailshaker en schenk de schuimige inhoud ervan over het gemberbier.

  6. Leg de rest van de paprikaringen en de mandarijnenschil erop. Serveer onmiddellijk.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 197.05 kcal
Eiwitten 5.43 g
Vezels 6.32 g
Vetten 2.13 g
Verzadigde vetten 0.22 g
Suikers 27.15 g
Natrium 249.27 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes