Gele Curry met Rijst

Gele Curry met Rijst

Een gele curry met rijst? Dan mogen de malse Vegan Kipstuckjes van De Vegetarische Slager niet ontbreken. Serveer 't kruidige geheel, inclusief romige saus, met beetgare sugarsnaps en mini-maïskolfjes. 

  • 25 minuten
  • 2 porties
  • 1 bakje De Vegetarische Slager Kipstuckjes à 160 g
  • 1 ui
  • 200 g sugarsnaps
  • 125 g witte rijst
  • 2 el zonnebloemolie of arachideolie
  • 230 g mini maïskolfjes (uit blik)
  • 1 el kerriepoeder
  • 125 ml kokosmelk
  • 3 takjes koriander
  • zout

BEREIDEN

  1. Pluk de kipstuckjes met je vingers iets kleiner. Pel en snipper de ui. Haal de sugar snaps af. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar.

  2. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui al omscheppend goudgeel en glazig. Voeg de sugar snaps en de maïs toe en bak ze 3 minuten mee. Schep de kerriepoeder en een scheutje water toe en breng alles al omscheppend aan de kook. Laat alles 1-2 minuten op een laag vuur zachtjes koken.

  3. Schenk de kokosmelk erbij en breng alles aan de kook. Schep de kipstuckjes erdoor en verwarm al omscheppend nog 2 minuten. Snijd intussen de korianderblaadjes grof en strooi ze over de curry. Serveer met de witte rijst er apart bij.

Voedingsinformatie

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 689.82 kcal
Eiwitten 29.46 g
Vezels 15.06 g
Vetten 30.7 g
Verzadigde vetten 12.19 g
Suikers 9.46 g
Natrium 212.16 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes