Ga naar:

Gele Curry met Rijst
Deze lekkere gele curry met rijst en vegan kipstuckjes staat in minder dan 30 minuten op tafel. Een heerlijk gerecht zonder vlees.
- 25 minuten
- 2 porties
INGREDIËNTEN
- 1 bakje De Vegetarische Slager Kipstuckjes à 160 g
- 1 ui
- 200 g sugarsnaps
- 125 g witte rijst
- 2 el zonnebloemolie of arachideolie
- 230 g mini maïskolfjes (uit blik)
- 1 el kerriepoeder
- 125 ml kokosmelk
- 3 takjes koriander
- zout
BEREIDEN
-
Pluk de kipstuckjes met je vingers iets kleiner. Pel en snipper de ui. Haal de sugar snaps af. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar.
-
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui al omscheppend goudgeel en glazig. Voeg de sugar snaps en de maïs toe en bak ze 3 minuten mee. Schep de kerriepoeder en een scheutje water toe en breng alles al omscheppend aan de kook. Laat alles 1-2 minuten op een laag vuur zachtjes koken.
-
Schenk de kokosmelk erbij en breng alles aan de kook. Schep de kipstuckjes erdoor en verwarm al omscheppend nog 2 minuten. Snijd intussen de korianderblaadjes grof en strooi ze over de curry. Serveer met de witte rijst er apart bij.
Voedingsinformatie
Portiegrootte 2
- Amount per Serving
Title | Amount per Serving |
---|---|
Energie | 689.82 kcal |
Eiwitten | 29.46 g |
Vezels | 15.06 g |
Vetten | 30.7 g |
Verzadigde vetten | 12.19 g |
Suikers | 9.46 g |
Natrium | 212.16 mg |
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
RECEPTEN
LaAT JE INSPIREReN
We hebben je favoriete recepten gehackt! Ontdek een verscheidenheid aan iconische gerechten waarin ons 'nieuwe vleesch' een glansrol speelt. Van spaghetti bolognese tot Mexicaanse wrap: de mogelijkheden met deze vegan en vegetarische recepten zijn grenzeloos.
