Ga naar:
Fish & Chips met vegan Leckerbekjes
De leckerste Fish & Chips zonder haak of lijn, zou dat iets voor onze vegan Leckerbekjes kunnen zijn? Absoluut! Ga voor een zachte vegan visfilet omhuld door een knapperige jas. De beste vangst voor visliefhebbers!
- 50 minuten
- 2 porties
INGREDIËNTEN
- 2 vegan Leckerbekjes
- zonnebloemolie om te frituren
- 500 gram voorgekookte frietjes (vers of diepvries)
- 500 gram diepvrieserwten of verse (gepelde) erweten
- 1 kleine ui
- 10 verse muntblaadjes
- 4 eetlepels plantaardige margarine
- zout en peper
BEREIDEN
-
Verhit olie in een friteuse tot 180°C. Bak de frites in 2-3 porties, in 4-6 minuten goudbruin en krokant. Draai de chips op een dikke laag keukenpapier. Voeg zout naar smaak toe. (Je kunt de gekookte frites warm houden op een bakplaat in een voorverwarmde oven op 100°C. ).
-
Vul intussen een diepe pan met water. Voeg een snufje zout toe en breng aan de kook. Voeg de erwten toe en kook 4-5 minuten tot ze gaar zijn.
-
Terwijl de chips en erwten koken, pel en snijd je de ui in blokjes. Hak de munt grof.
-
Verwarm 2 eetlepels van de plantaardige margarine in een pan. Voeg de in blokjes gesneden ui toe en bak 3 minuten op middelhoog vuur tot ze glazig zijn. Voeg de uitgelekte doperwten en de munt toe. Meng door elkaar. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
-
Om ondertussen de vegan Leckerbekjes te koken, verhit je 2 eetlepels plantaardige margarine met 2 eetlepels olie in een grote pan. Bak ze aan beide kanten goudbruin.
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
RECEPTEN
LaAT JE INSPIREReN
We hebben je favoriete recepten gehackt! Ontdek een verscheidenheid aan iconische gerechten waarin ons 'nieuwe vleesch' een glansrol speelt. Van spaghetti bolognese tot Mexicaanse wrap: de mogelijkheden met deze vegan en vegetarische recepten zijn grenzeloos.