Ga naar:
Dubbele vegan Bofkipburger met chipotle saus
Dubbele vegan Bofkipburgers, een vleugje chipotle saus geserveerd op een knapperig briochebroodje: meer heb je niet nodig om je BBQ-tradities in leven te houden. Dubbel boffen, want laat dat nou ook voor de kip gelden!
- 25 minuten
- 4 porties
INGREDIËNTEN
- 8 De Vegetarische Slager Bofkipburger
- 2 avocado's
- 2 tomaten
- 10 gram koriander
- 1 limoen geperst
- 20 gram gepekelde jalapeño peper fijngehakt
- 0,5 teentje knoflook
- 2 verse suikermais geroosterd
- 4 tl chipotle saus
- 8 plakjes vegan kaas
- 4 briochebrood
- 1 rode ui in ringen
BEREIDEN
-
Verhit de BBQ.
-
Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pit met een scherp mes en schep de avocado met een lepel uit de schil. Hak één avocado grof en snijd de andere in dunne plakjes.
-
Snijd één tomaat in blokjes en de andere tomaat in plakjes. Bereid de guacamole voor door de avocado- en tomatenblokjes door elkaar te mengen en de fijngehakte koriander, limoensap, plakjes jalapeño en knoflook toe te voegen. Breng op smaak met zout.
-
Verdeel de avocadoplakken over de onderkant van de broodjes en leg er een Bofkipburger op. Voeg dan een lepel guacamole toe en leg de tweede Bofkipburger erop.
-
Verdeel nog een lepel guacamole over de Bofkipburger en top af met de plakjes tomaat en uienringen.
-
Rooster de maïskolven en serveer ze met de Bofkipburgers.
Voedingsinformatie
Portiegrootte 4
- Amount per Serving
Title | Amount per Serving |
---|---|
Energie | 751.55 kcal |
Eiwitten | 19.17 g |
Vezels | 14.61 g |
Vetten | 49.1 g |
Verzadigde vetten | 19.3 g |
Suikers | 11.89 g |
Natrium | 539.41 mg |
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
RECEPTEN
LaAT JE INSPIREReN
We hebben je favoriete recepten gehackt! Ontdek een verscheidenheid aan iconische gerechten waarin ons 'nieuwe vleesch' een glansrol speelt. Van spaghetti bolognese tot Mexicaanse wrap: de mogelijkheden met deze vegan en vegetarische recepten zijn grenzeloos.