Dubbele vegan Bofkipburger met chipotle saus

Dubbele vegan Bofkipburgers, een vleugje chipotle saus geserveerd op een knapperig briochebroodje: meer heb je niet nodig om je BBQ-tradities in leven te houden. Dubbel boffen, want laat dat nou ook voor de kip gelden! 

  • 25 minuten
  • 4 porties
  • 8 De Vegetarische Slager Bofkipburger
  • 2 avocado's
  • 2 tomaten
  • 10 gram koriander
  • 1 limoen geperst
  • 20 gram gepekelde jalapeño peper fijngehakt
  • 0,5 teentje knoflook
  • 2 verse suikermais geroosterd
  • 4 tl chipotle saus
  • 8 plakjes vegan kaas
  • 4 briochebrood
  • 1 rode ui in ringen

BEREIDEN

  1. Verhit de BBQ.

  2. Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pit met een scherp mes en schep de avocado met een lepel uit de schil. Hak één avocado grof en snijd de andere in dunne plakjes.

  3. Snijd één tomaat in blokjes en de andere tomaat in plakjes. Bereid de guacamole voor door de avocado- en tomatenblokjes door elkaar te mengen en de fijngehakte koriander, limoensap, plakjes jalapeño en knoflook toe te voegen. Breng op smaak met zout.

  4. Verdeel de avocadoplakken over de onderkant van de broodjes en leg er een Bofkipburger op. Voeg dan een lepel guacamole toe en leg de tweede Bofkipburger erop.

  5. Verdeel nog een lepel guacamole over de Bofkipburger en top af met de plakjes tomaat en uienringen.

  6. Rooster de maïskolven en serveer ze met de Bofkipburgers.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 751.55 kcal
Eiwitten 19.17 g
Vezels 14.61 g
Vetten 49.1 g
Verzadigde vetten 19.3 g
Suikers 11.89 g
Natrium 539.41 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes