Daniela’s Pasta pesto met vegan Kipstuckjes

Pasta pesto met vegan Kipstuckjes

Eters aangenaam verrassen doet Vegetarische Slager-fan Daniela graag. En met dit recept lukt dat perfect, want met zo’n klassieke pasta pesto is succes gegarandeerd. De versgemaakte pesto is smeuïg en de vegan Kipstuckjes heerlijck mals, mét krokant randje. Bon appétit! 

  • 20 minuten
  • 4 porties
  • 1 pakje De Vegetarische Slager Kipstuckjes
  • eventueel, als garnering: 1 bakje De Vegetarische Slager vegan Geroockte Speckjes
  • 400 gram pipe rigate of conchiglie
  • handvol cherrytomaten
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde Provencaalse kruiden
  • scheutje olijfolie

voor de pesto

  • bosje basilicum
  • bosje peterselie
  • 1 tl pijnboompitten
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1/2 citroen
  • 4 el vegan Parmezaanse kaas
  • 1 tl chilivlokken
  • snufje zout en peper
  • staafmixer of blender

BEREIDEN

  1. Bereid de pasta volgens aanwijzing op de verpakking. Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot deze beginnen te geuren. Zet opzij om af te koelen. Was de cherrytomaten en halveer deze, zet opzij voor later gebruik.

  2. Was de basilicum en peterselie, droog goed af. In de blender zet je basilicum, peterselie, geroosterde pijnboompitten, extra vierge olijfolie, sap van 1/2 citroen, Parmezaanse kaas, chilivlokken, zout en peper naar keuze. Pureer tot een gladde pasta.

  3. Zodra de pasta klaar is met koken meng je de pesto erdoorheen. Zet opzij voor later gebruik. Doe een beetje olie in een pan en bak de vegan Kipstuckjes krokant met de uienpoeder, knoflookpoeder, tijm en provinciale kruiden. Ga je voor een versie mét Vegan Speckjes als garnering? Bak deze in een ander pannetje, tot ook deze krokant zijn.

  4. Serveer de pasta pesto in een diep bord, strooi er wat gehalveerde cherrytomaten over en maak af met de krokante vegan Kipstuckjes. Tot slot kun je er vegan Speckjes overheen strooien, als extra garnering.

Voedingsinformatie

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 663.712 kcal
Eiwitten 38.284 g
Vezels 12.772 g
Vetten 17.357 g
Verzadigde vetten 2.082 g
Suikers 2.85 g
Natrium 434.993 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes