Ga naar:

Courgetti Confetti's familierecept voor pasta bolognese
Heerlijck familirecept voor pasta bolognese met rode wijn, wortel, champignons en verse basilicum
- 25 minuten
- 2 porties
- 1 ui
- 2 stengels bleekselderij
- 300 gram wortel
- 4 teentjes knoflook
- 300 gram kastanjechampignons
- 300 gram De Vegetarische Slager Rul Gehackt
- 1,5 eetlepel tomatenpuree
- 400 gram tomatenpulp in blik
- scheut rode wijn
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 5 takjes oregano
- 5 takjes tijm
- 4 laurierbladeren
- 300 gram spaghetti
- Parmezaanse kaas
- basilicumblaadjes
INGREDIËNTEN
- 1 ui
- 2 stengels bleekselderij
- 300 gram wortel
- 4 teentjes knoflook
- 300 gram kastanjechampignons
- 300 gram De Vegetarische Slager Rul Gehackt
- 1,5 eetlepel tomatenpuree
- 400 gram tomatenpulp in blik
- scheut rode wijn
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 5 takjes oregano
- 5 takjes tijm
- 4 laurierbladeren
- 300 gram spaghetti
- Parmezaanse kaas
- basilicumblaadjes
BEREIDEN
-
Maak eerst de sofrito: snijd de ui, bleekselderij en 100 g wortel in grove stukken en maal fijn in een hakmolen.
-
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan en voeg de sofrito toe. Laat dit 5-10 minuutjes zachtjes sudderen.
-
Rasp de schil van de resterende wortels.
-
Snijd de wortels en kastanjechampignons in hele kleine blokjes (van max 1⁄2 x 1⁄2 cm).
-
Voeg de geperste knoflook toe aan de pan, bak een minuut, voeg dan de tomatenpuree toe en bak 2 minuten.
-
Voeg dan de wortel, kastanjechampignons, het Rulgehackt, tomatenpulp, rode wijn azijn, verse kruiden en laurierblaadjes toe. Voeg eventueel een flinke scheut rode wijn toe om extra diepte te geven aan de saus. Laat dit 15 minuten zachtjes pruttelen.
-
Bereid de pasta volgens instructies op de verpakking. Voeg vlak voor het afgieten 100 ml van het kookwater toe aan de pastasaus. Giet de pasta dan af en voeg toe aan de bolognesesaus.
-
Serveer de spaghetti bolognese met lekker veel (vegan) Parmezaanse kaas en verse basilicum!
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
RECEPTEN
LaAT JE INSPIREReN
We hebben je favoriete recepten gehackt! Ontdek een verscheidenheid aan iconische gerechten waarin ons 'nieuwe vleesch' een glansrol speelt. Van spaghetti bolognese tot Mexicaanse wrap: de mogelijkheden met deze vegan en vegetarische recepten zijn grenzeloos.
