Caesarsalade met vegan Kipnuggets

Caesarsalade met vegan Kipnuggets

Speciaal voor wie van kip(pen) houdt: deze caesarsalade met vegan Kipnuggets. Lecker in stuckjes, of gewoon in z’n geheel bovenop wat knapperige romainesla. 

  • 20 minuten
  • 4 porties
  • 1.5 pakjes De Vegetarische Slager vegan Kipnuggets
  • 1 krop romaine sla
  • 0,5 citroensap
  • 5 el Hellmann's vegan mayonaise
  • 2 el vegan Parmezaanse kaas
  • 0,5 stokbrood
  • 1 el kappertjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak

BEREIDEN

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het stokbrood in blokjes van 2x2 centimeter. Plet 1 teen knoflook en hussel dit samen met een scheut olijfolie en zout door de blokjes brood en bak in 15 minuten goudbruin.

  2. Meng de vegan mayonaise, vegan Parmezaanse kaas, kappertjes en citroensap tot een dressing. Rasp de teen knoflook erboven en breng het op smaak met peper. Als de dressing te dik is, voeg dan een scheutje olijfolie of water toe.

  3. Verwarm een scheut olijfolie op hoog vuur in een koekenpan en bak hierin de vegan Kipnuggets goudbruin.

  4. Pluk de bladeren van de sla, scheur ze in stukken en doe dit in een ruime saladekom. Voeg de dressing naar smaak toe en verdeel de salade over de borden. Top het geheel af met de vegan Kipnuggets en de croutons.

Voedingsinformatie

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 402.56 kcal
Eiwitten 11.38 g
Vezels 8.5 g
Vetten 24.4 g
Verzadigde vetten 2.27 g
Suikers 4.12 g
Natrium 1478.27 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes