Bofkipburgers met aardappelpuree en ovengroenten

Bofkipburgers met aardappelpuree en ovengroenten

Een heerlijcke variant op de oer-Hollandse AGV. Dit recept voor vegan Bofkipburgers, smeuïge aardappelpuree en ovengroenten mag er zijn op een doordeweekse dag, maar is tegelijkertijd een waar feestmaal waarbij succes is gegarandeerd. Specifiek voor iedereen die van kip(pen) houdt. 

  • 55 minuten
  • 4 porties
  • 4 De Vegetarische Slager Bofkipburger
  • 800 gr pompoen (Hokkaido)
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 2 wortelen gehalveerd
  • 5 gr verse tijm
  • 800 gr aardappelen
  • Vegan boter
  • 1 geroosterde knoflook
  • zout en peper
  • olijfolie

BEREIDEN

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Snijd de pompoen in blokjes en leg op een bakplaat samen met de cherrytomaten, ui, wortelen en verse tijm. Bedek de groenten met een scheutje olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de groenten 30 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. Halveer de aardappelen, doe ze in een grote pan en voeg hier water aan toe tot ze bedekt zijn. Breng aan de kook op hoog vuur en kook gedurende 25-30 minuten.

  4. Eenmaal gaar, giet de aardappelen af en houd ze in de warme pan (van het vuur af). Pureer de aardappelen hierin fijn en voeg hier vegan boter, knoflook, zout, en zwarte peper aan toe. Mix dit tot er een gladde puree ontstaat.

  5. Bereid de vegan Bofkipburgers volgens de instructies op de verpakking.

  6. Serveer de hamburgers met aardappelpuree en de geroosterde groenten.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 350.13 kcal
Eiwitten 11.78 g
Vezels 10.77 g
Vetten 11.64 g
Verzadigde vetten 3.78 g
Suikers 8.86 g
Natrium 19.64 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes