Bananen-havermoutpannenkoekjes met Geroockte Speckjes

Bananen-havermoutpannenkoekjes met vegan Geroockte Speckjes

Met een goede roocksmaak geven de krokant gebakken vegan Geroockte Speckjes een knapperige twist aan je bananen-havermoutpannenkoekjes. Gegarandeerd een specktakelstuck voor bij het ontbijt. 

  • 25 minuten
  • 4 porties
  • 125 gr De Vegetarische Slager vegan Geroockte Speckjes
  • 1 rijpe banaan
  • 150 ml plantaardige melk
  • 1 tl bakpoeder
  • 140 gr havermout
  • 1 el kristalsuiker
  • 3 el kokosolie om in te bakken
  • ahornsiroop om te serveren
  • 4 el sojayoghurt om te serveren

BEREIDEN

  1. Doe de havermout met de plantaardige melk in een kom en laat staan terwijl je de Geroockte Speckjes bakt. Zo wordt de havermout iets zachter.

  2. Verhit een klein beetje kokosolie in een koekenpan en bak hierin de Geroockte Speckjes in 5 minuten krokant. Haal ze uit de pan en zet apart.

  3. Prak de banaan en meng met de bakpoeder. Meng dit vervolgens door het havermoutmengsel.

  4. Verhit kokosolie op halfhoog vuur in de koekenpan waar je ook de Geroockte Speckjes in hebt gebakken. Schep hierin kleine pannenkoekjes van het beslag. Bak 2-3 minuten per kant.

  5. Stapel de pannenkoeken op elkaar. Serveer met de Geroockte Speckjes, ahornsiroop en een dot sojayoghurt.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 365.29 kcal
Eiwitten 13.23 g
Vezels 6.0 g
Vetten 17.12 g
Verzadigde vetten 9.95 g
Suikers 11.53 g
Natrium 463.34 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes