Balletjes in Tomatensaus

Balletjes in Tomatensaus

Zin in een lecker recept voor balletjes in tomatensaus? Zoek dan niet verder, want deze Vegetarische Gehackballetjes in tomatensaus smaken overheerlijck en staan binnen 30 minuten op tafel. Serveer ze met brood, rijst of aardappelen uit de oven. Met een groene salade erbij is je menu helemaal compleet. 

  • 30 minuten
  • 2 porties
  • 1 bakje De Vegetarische Slager Gehacktballetjes à 170 g (10 stuks)
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 1.5 tl olijfolie
  • 400 ml passata
  • 0.5 el gedroogde oregano
  • 2 el gesnipperde verse platte peterselie
  • 1 klein stokbrood

BEREIDEN

  1. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Verhit de olijfolie in een kleine braadpan en fruit de sjalot en de knoflook ± 5 minuten op een halfhoog vuur.

  2. Schenk de passata erbij en voeg de oregano toe. Breng alles aan de kook en laat de saus ± 10 minuten op een laag vuur iets koken. Voeg de vegetarische balletjes toe en laat ze in de saus in ± 5 minuten door en door warm worden.

  3. Bestrooi de balletjes en de saus met het in sneetjes gesneden stokbrood en een groene salade naar keuze.

Voedingsinformatie

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 510.33 kcal
Eiwitten 24.74 g
Vezels 7.92 g
Vetten 15.43 g
Verzadigde vetten 2.55 g
Suikers 17.28 g
Natrium 1332.55 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes