Aziatische Teriyaki Kipstuckjessalade met paksoi

Aziatische vegan Teriyaki-Kipstuckjes Salade

Een vegan side dish voor vier of maaltijdsalade voor twee personen met knapperige Kipstuckjes en paksoi. Hoe je hem ook serveert of verdeelt: het is sowieso groots genieten op de BBQ met deze Aziatische smaken. 

  • 60 minuten
  • 4 porties
  • 1 pakje De Vegetarische Slager Kipstuckjes
  • 50 ml mirin fu
  • 50 ml sojasaus
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaack
  • 4 stuks mini paksoi
  • 30 gr geroosterde pinda's
  • 2 el zonnebloemolie

Voor de wortelslaw:

  • 1 winterpeen geschild en geraspt
  • 2 el koriander, grofgehakt
  • 2 bosuitjes, fijn gesneden
  • 1 tl verse gember, geraspt
  • 50 gr rucola

Voor de Bang-Bang saus

  • 100 gram Hellmann's vegan mayonaise
  • 2 el ahornsiroop
  • 4 el Sriracha hot chili saus
  • 2 el sweet chili saus
  • zeezout en peper naar smaak

BEREIDEN

  1. Bereid een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze tot 200 graden Celsius.

  2. Meng de Mirin Fu met de sojasaus, houd twee eetlepels van het mengsel apart en marineer de Kipstuckjes een uur in de teriyaki marinade in de koeling.

  3. Meng voor de wortelslaw ondertussen alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met twee eetlepels van het Mirin Fu mengsel.

  4. Bereid de Bang-Bang saus door alle ingrediënten te mixen tot een gladde saus.

  5. Besprenkel de mini paksoi met een beetje zonnebloemolie en gril deze al draaiend kort tot ze iets beginnen te garen en mooie grillstrepen hebben.

  6. Rijg de gemarineerde Kipstuckjes aan satéstokjes en gril al draaiend kort op de BBQ tot deze warm en mooi gebruind zijn.

  7. Verdeel in een saladeschaal de wortelslaw en de gegrilde paksoi. Haal de gegrilde Kipstuckjes van de stokjes en verdeel over de salade. Lepel de Bang-Bang saus over de salade en garneer met de geroosterde pinda's.

Voedingsinformatie

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 524.175 kcal
Eiwitten 22.145 g
Vezels 9.274 g
Vetten 32.989 g
Verzadigde vetten 3.169 g
Suikers 21.127 g
Natrium 1406.871 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes