Paula’s andijviestamppot met Gehacktballen en Gerookte Speckjes

Andijviestamppot met een Gehacktbal en Gerookte Speckjes

Vegetarische Slager-fan Paula weet wat lecker is, zoveel is zeker. Ze was vroeger al dol op koken en koestert de herinneringen aan een volle tafel met heerlijck eten. Dit recept voor een traditionele stamppot en picalilly kan generaties lang mee. Het is extra future proof dankzij de vegan Gehacktballen en vegan Gerookte Speckjes, waar je zelfs de grootste vleesliefhebber mee overtuigt. 

  • 30 minuten
  • 4 porties
  • 2 pakjes De Vegetarische Slager vegan Gehacktbal
  • 1 bakje De Vegetarische Slager vegan Geroockte Speckjes
  • 1,2 kg kruimige aardappelen
  • 400 gr rauwe andijvie
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 100 ml vegan melk
  • 2 rode uien in ringen
  • 2 el kokosolie
  • 4 takjes verse tijm
  • 4 el piccalilly
  • 2 tl gemalen zwarte peper en zout

BEREIDEN

  1. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook 20 minuten in gezouten water. Giet de aardappelen af, vang een half kopje van het kookvocht op. Doe de aardappelen terug in de pan, stamp samen met het kookvocht, de nootmuskaat en de havermelk tot een fijne puree. Breng op smaak met peper en zout. Meng de rauwe andijvie door de puree.

  2. Bak de rode uienringen 15 minuten op laag vuur in kokosolie. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Breng de uien op smaak met verse tijm, peper en zout.

  3. Bereid de Gehacktballen en de Geroockte Speckjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. Serveer de andijviestamppot met een Gehacktbal, Geroockte Speckjes, gebakken rode ui en een goeie eetlepel picccalilly.

  5. Tip: Extra lecker met vegetarische jus!

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 539.55 kcal
Eiwitten 25.49 g
Vezels 14.89 g
Vetten 21.48 g
Verzadigde vetten 7.49 g
Suikers 5.41 g
Natrium 985.41 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes