Ga naar:
Andijviestamppot met een Gehacktbal en Gerookte Speckjes
Vegetarische Slager-fan Paula weet wat lecker is, zoveel is zeker. Ze was vroeger al dol op koken en koestert de herinneringen aan een volle tafel met heerlijck eten. Dit recept voor een traditionele stamppot en picalilly kan generaties lang mee. Het is extra future proof dankzij de vegan Gehacktballen en vegan Gerookte Speckjes, waar je zelfs de grootste vleesliefhebber mee overtuigt.
- 30 minuten
- 4 porties
INGREDIËNTEN
- 2 pakjes De Vegetarische Slager vegan Gehacktbal
- 1 bakje De Vegetarische Slager vegan Geroockte Speckjes
- 1,2 kg kruimige aardappelen
- 400 gr rauwe andijvie
- 1/2 tl nootmuskaat
- 100 ml vegan melk
- 2 rode uien in ringen
- 2 el kokosolie
- 4 takjes verse tijm
- 4 el piccalilly
- 2 tl gemalen zwarte peper en zout
BEREIDEN
-
Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook 20 minuten in gezouten water. Giet de aardappelen af, vang een half kopje van het kookvocht op. Doe de aardappelen terug in de pan, stamp samen met het kookvocht, de nootmuskaat en de havermelk tot een fijne puree. Breng op smaak met peper en zout. Meng de rauwe andijvie door de puree.
-
Bak de rode uienringen 15 minuten op laag vuur in kokosolie. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Breng de uien op smaak met verse tijm, peper en zout.
-
Bereid de Gehacktballen en de Geroockte Speckjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Serveer de andijviestamppot met een Gehacktbal, Geroockte Speckjes, gebakken rode ui en een goeie eetlepel picccalilly.
-
Tip: Extra lecker met vegetarische jus!
Voedingsinformatie
Portiegrootte 4
- Amount per Serving
Title | Amount per Serving |
---|---|
Energie | 539.55 kcal |
Eiwitten | 25.49 g |
Vezels | 14.89 g |
Vetten | 21.48 g |
Verzadigde vetten | 7.49 g |
Suikers | 5.41 g |
Natrium | 985.41 mg |
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
RECEPTEN
LaAT JE INSPIREReN
We hebben je favoriete recepten gehackt! Ontdek een verscheidenheid aan iconische gerechten waarin ons 'nieuwe vleesch' een glansrol speelt. Van spaghetti bolognese tot Mexicaanse wrap: de mogelijkheden met deze vegan en vegetarische recepten zijn grenzeloos.