Vegan

Kip Krockant

Fried chicken? We freed the chicken! Vegan Kip Krockant is een malse filet gehuld in een krokante jas, lichtgekruid met zwarte peper. Een knapperige allemansvriend die de leckerste landing maakt in een salade, op een broodje of bij een traditionele maaltijd met aardappelen en groente. Ook perfeckt als snack, bij een borrel. Kwestie van even bakken in de pan, oven, airfryer of frituur. Kippenvel, zo lecker!

	    

GESCHIKT VOOR

Bakken,BBQ

Veganistische filet met zwarte peper op basis van soja 

Ingrediënten: SOJASTRUCTUUR 52% (water, SOJA-EIWIT, TARWEGLUTEN, zetmeel), TARWEBLOEM, water, plantaardige oliën (zonnebloem, raapzaad), broodkruim 3% (TARWEBLOEM, gist, raapzaadolie, zout, dextrose), vezels (bamboe, psyllium, HAVER), specerijen (ui, knoflook peper, paprika, venkel), zetmeel (tapioca, TARWE), verdikkingsmiddel (methylcellulose), TARWEGLUTEN, aroma, gistextract, zout, zuurteregelaar (kaliumacetaat), SOJA-EIWIT, azijn, dextrose, voedingszuur (citroenzuur), specerij-extracten, ijzerpyrofosfaat, vitamine B12. Kan selderij, mosterd bevatten. 

Verrijkt met vitamine B12, rijk aan eiwit 
Per 100g
Energie 231 kcal
Vetten 14 g
waarvan verzadigde 1.3 g
Koolhydraten 13 g
waarvan suikers 0.6 g
Vezels 7.3 g
Eiwitten 8.5 g
Zout 1.1 g
Vitamine B12 1.4 microgram

PAN

Verhit 1 eetlepel olie en bak de Kip Krockant 3 minuten aan beide kanten goudbruin.

OVEN

Verwarm de oven voor op 220°C (200°C hete luchtoven). Leg de Kip Krockant op een ovenrooster en bak in 12 minuten.

AIR FRYER

Plaats in een voorverwarmde air fryer op 200°C en bak in 8 minuten goudbruin.

FRITUUR

Verwarm de olie voor op 180°C. Frituur gedurende 2 minuten goudbruin.

 
  • Curry met Kipstuckjes 30 minuten  recipe

    Curry met vegan Kipstuckjes

    Kruidig, romig en kippig: alles wat je van een curry verwacht, maar nu vegan! Bak de Kipstuckjes even op hoog vuur voor de ultieme bite. Vliegensvlug klaar én een match voor alle kipliefhebbers.

    • 20 minuten

    • 6

      porties

  • Kerst vegan Kiptevree Filet gevuld met vijgen 55 minuten  recipe

    Vegan gevulde Kiptevree Filet

    Het is mals, sappig én romig: dit vegan kerstrecept voor gevulde Kiptevree Filet heeft het allemaal! De plantaardige roomkaasvulling is de perfecte combinatie met de verse vijgen en malse bite van de filet. Hiermee verenig je met kerst alle vleesliefhebbers aan één tafel.

    • 40 minuten

    • 4

      porties

  • Vegan gevulde paprika met Rul Gehackt en rijst 50 minuten  recipe

    Vegan gevulde paprika met Rul Gehackt en rijst

    Met mals Rul Gehackt, vegan mozzarella en rijst is deze vegan gevulde paprika een makkelijke hack voor de smaakmakende thuischef. Een kleurrijk feest, zonder beest, dat je gerust aan iedere vleesliefhebber kunt serveren.

    • 35 minuten

    • 4

      porties