Kerst vegan Kiptevree Filet gevuld met vijgen

Vegan gevulde Kiptevree Filet

Het is mals, sappig én romig: dit vegan kerstrecept voor gevulde Kiptevree Filet heeft het allemaal! De roomkaasvulling is de perfecte combinatie met de verse vijgen en malse bite van de filet. Hiermee verenig je met kerst alle vleesliefhebbers aan één tafel. 

  • 55 minuten
  • 4 porties
  • 4 De Vegetarische Slager vegan Kiptevree Filet
  • 100 g baby spinazie
  • 100 g vegan knoflook en kruiden roomkaas
  • 2 preien
  • 1 kg krieltjes
  • olijfolie
  • 8 vijgen
  • 2 rode ui kwart gesneden
  • 2 mandarijn in partjes gesneden
  • zout
  • peper

Voor de saus

  • 3 eetlepels mosterd
  • 200 ml vegan kookroom
  • 1 eetlepel vijgenjam

BEREIDEN

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de krieltjes en snijd de prei in schijfjes. Leg bakpapier op de bakplaat en plaats de aardappels en prei erop. Giet een beetje olijfolie eroverheen en breng op smaak met zout en peper.

  2. Bak in de oven voor 40 minuten en hussel alles halverwege de baktijd door elkaar. Snijd ondertussen 4 van de vijgen in kleine schijfjes en de andere 4 in vieren.

  3. Halveer de vegan Kiptevree Filet in de lengte en vul deze met de roomkaas, babyspinazie en de vijgenschijfjes. Bind de filets weer op elkaar met een touwtje.

  4. Leg de Kiptevree Filets in een ovenschaal, samen met de rest van de vijgen, uien en mandarijnpartjes. Besprenkel met olijfolie en bak in de oven voor 25 minuten.

  5. Voeg in een pannetje de kookroom, mosterd en vijgenjam toe en roer goed door. Verwarm dit voor 5 minuten. Serveer met de Kiptevree Filet en de geroosterde groenten.

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes