Curry met Kipstuckjes

Curry met vegan Kipstuckjes

Kruidig, romig en kippig: alles wat je van een curry verwacht, maar nu vegan! Bak de Kipstuckjes even op hoog vuur voor de ultieme bite. Vliegensvlug klaar én een match voor alle kipliefhebbers. 

  • 30 minuten
  • 6 porties
  • 4 pakjes De Vegetarische Slager Kipstuckjes
  • 1 el citroensap
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 2 teen knoflook
  • 2 tl fijngeraspte verse gember
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl komijn
  • 1 tl koriander
  • 0,5 tl cayennepoeder
  • 0,5 tl zwart mosterdzaad
  • 4 el olie
  • 0,5 tl kaneel
  • 0,5 tl chilivlokken
  • 1 ui fijngesneden
  • 0,5 tl zout

BEREIDEN

  1. Begin het recept van deze vegan curry met het voorbereiden van de kip. Meng het citroensap, Kipstuckjes, azijn, knoflook en ember samen in een grote mengkop samen met de garam masala, komijn, koriander, cayenne peper en zwarte mosterdzaden. Bedek de kom en laat marineren voor minimaal 4 uur.

  2. Verwarm de olie in een grote pan op medium warm vuur en voeg de kruiden, ui en zout toe.

  3. Roer goed door tot de ui gaar is (goudbruine kleur). Zet het vuur iets zachter en voeg de gemarineerde kip toe.

  4. Bak de kip voor vijf minuten en roer ondertussen goed door. Voeg een scheut water toe en verlaag het vuur. Plaats de deksel op de pan en laat de pan pruttelen voor een extra vijf minuten.

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes