
EEN WeEK MET VLEeSCH
Tijdens De Nationale Week Zonder Vlees kun je twee dingen doen: je kunt ervoor kiezen om al je favoriete vlezige tradities overboord te gooien óf je kunt ervoor zorgen dat alle hens lecker aan deck blijven met deze 15 recepten voor elk moment in de week. Bij De Vegetarische Slager geloven we namelijk niet dat je de smaack van vlees hoeft op te geven, ook niet tijdens de Nationale Week Zonder Vlees.

Doe mee!
Bemachtig het receptenboek vanaf 8 maart bij jou supermarkt in de buurt, zodat je niets hoeft te missen tijdens de Nationale Week Zonder Vlees. Gratis bij aankoop van twee De Vegetarische Slager producten. Een week lang vleesch eten was nog nooit zo makkelijk geweest!
EEN SAMENWERKING MET
JeT VaN NiEUWKERK
Ik ga je helpen om de overstap te maken naar vaker vegetarisch eten. Waarom? Omdat het goed is voor het milieu en goed voor je lijf. Klinkt simpel, vind je niet?
Ik zal je vertellen: bij mij heeft die overstap even geduurd. Ik ben een lekkerbek, dus de smaak van kip of van een goeie gehaktbal wilde ik eigenlijk niet missen. Of wat dacht je van een schnitzel, met zo’n lekker knapperig korstje? Jammer om dat nooit meer klaar te kunnen maken. Tótdat ik een product van De Vegetarische Slager in mijn mandje mikte.
Hieronder 15 overheerlijke recepten om ook eens te proberen.
Veel plezier met het nieuwe koken!

DE LECKERSTE
ReCEPTeN
15 recepten door Jet van Nieuwkerk voor een week lang inspiratie met het nieuwe vleesch.
-
Caesarsalade met vegan Kipnuggets
Speciaal voor wie van kip(pen) houdt: deze caesarsalade met vegan Kipnuggets. Lecker in stuckjes, of gewoon in z’n geheel bovenop wat knapperige romainesla.
20 minuten
4 porties
-
Vegan kapsalon met Kip-Shoarma
We hebben de kapsalon nieuw leven in geblazen en er een flinke dosis goed karma aan toegevoegd. Vul je ovenschaal dus met vegan Kip-Shoarma, ovenfrietjes en sla en top het geheel af met romige vegan knoflooksaus. Zo klaar, kip in ‘t bakkie!
30 minuten
4 porties
-
Vegetarisch English breakfast met Little Willies en Geroockte Speckjes
Zo voor elkaar: een typisch English breakfast, maar dan vegetarisch. Beleg de toasts met champignons, vegetarische Little Willies en vegan Geroockte Speckjes en voeg er witte bonen in tomatensaus aan toe voor het echte werk. Een suggestie die we van hartigste aanbevelen, in het bijzonder aan iedere vleesliefhebber met trek in een langzame en smaackvolle ochtend.
20 minuten
4 porties
-
Klassieke lasagne Bolognese met Rul Gehackt
Dit recept heeft alles wat je zoekt in een romige lasagne Bolognese: de structuur en malsheid van het vegan Rul Gehackt mét een laagje bechamelsaus. Een ware klassieker binnen 45 minuten voorgeschoteld én ook nog eens helemaal vegan.
50 minuten
4 porties
-
Vegan Auf Wieder Schnitzel sandwich met wasabi-mayonaise
Een krokant plan voor de lunch: deze vegan Auf Wieder Schnitzel sandwiches met wasabi-mayonaise. De echte schnitzel-belevenis tussen twee geroosterde boterhammen, in slechts 15 minuten voor elkaar. Niet te versmaden zo smaakvol!
15 minuten
4 porties
-
Bananen-havermoutpannenkoekjes met vegan Geroockte Speckjes
Met een goede roocksmaak geven de krokant gebakken vegan Geroockte Speckjes een knapperige twist aan je bananen-havermoutpannenkoekjes. Gegarandeerd een specktakelstuck voor bij het ontbijt.
25 minuten
4 porties
-
De ultieme Ereburger
Een echte sappige vegan burger is goud én een podium waard. Maak er dus een ‘build your own burger’ van en stal de Ereburgers, tomaatjes, vegan kaas en sauzen op tafel uit zodat iedere tafelgast zelf aan de slag kan gaan. Een ultiem feest, zonder beest!
18 minuten
4 porties
-
Rucolastamppot met vegan Roockworst
Serveer eens een variatie op de Hollandse pot, te beginnen met deze rucolastamppot. In combinatie met de vegan Roockworst geniet je binnen 25 minuten van een smaakvolle klassieker met het vleesch van nu.
25 minuten
4 porties
-
Boterham Vega Kroket met sla
De ultieme invulling aan een casinoboterham? Dat is de vega Kroket met een lik mosterd en wat knapperige sla. Deze variant op de lunchklassieker is met een honing-mosterddressing wat het geheel een heerlijk zoetzuurtje geeft.
10 minuten
4 porties
-
Kruidige couscoussalade met vegetarische Little Willies
Goedgevuld en goedgekruid: deze couscoussalade met Little Willies, paprika en frisse granaatappelpitjes. Even rondom goudbruin bakken en deze kleine Britse smaackmakers geven je garantie op groots genieten!
20 minuten
4 porties
-
Broodje gezond met vegan Boterhamworst
Maak kennis met de vernieuwde klassieker onder de boterhammen: het broodje gezond met vegan Boterhamworst. Nostalgie tijdens de lunch, maar dan met vegan vleesch.
10 minuten
4 porties
-
Vegetarische Bratwurst met krieltjes en geroosterde bloemkool
De Vegetarische Bratwurst is verkozen tot ‘Beste Vega BBQ-product’ in België en net zo kruidig en sappig als zijn Duitse naamgenoot. Gegarandeerd lecker met een stamppot of − zoals in dit recept − bij de krieltjes met geroosterde bloemkool. Eet smakelijk!
40 minuten
4 porties
-
Indiase curry met vegan Kipstuckjes
Een pittige én kippige klassieker: deze Indiase curry met romige garam masala-saus. Bak de vegan Kipstuckjes twee minuutjes op hoog vuur en laat ze dan meesudderen in de curry. Geen kip die de kip nog mist.
15 minuten
4 porties
