Chili con Rul Gehackt met taco's

Vegan chili con Rul Gehackt met taco’s

Wie ‘chili’ zegt, zegt voortaan ongetwijfeld ‘con Rul Gehackt’. Niet gek, want met dit recept voorzie je deze klassieker gemakkelijk van de welbekende smaack en vlezige structuur, en tóch is -ie helemaal vegan. Chili con succes! 

  • 45 minuten
  • 4 porties
  • 2 pakjes De Vegetarische Slager Rul Gehackt
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 1 limoen
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 2 blikjes gepelde tomaten in blokjes gesneden
  • 1 verse groene jalapeno peper
  • 400 gr bruine bonen in blik
  • 2 verse suikermais in kolven
  • 8 tacoschelpen
  • 5 gr koriander grof gehakt
  • 8 slablaadjes
  • plantaardige olie
  • zout en peper

BEREIDEN

  1. Marineer de uienringen in limoensap en zet dit apart.

  2. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de paprika's, knoflook, komijn en paprikapoeder gedurende 3 minuten.

  3. Voeg de tomatenblokjes en jalapeño peper toe aan de pan en laat 10 minuten sudderen op een laag vuur.

  4. Spoel de bruine bonen in een vergiet onder koud stromend water en voeg ze toe aan de pan samen met het vegan Rul Gehackt. Laat het geheel meer dan 5 minuten verwarmen en breng op smaak met zout en peper.

  5. Verhit een grillpan en gril de maïskolven gedurende 5 minuten.

  6. Verwarm de tacoschelpen volgens de instructies op de verpakking.

  7. Snijd de maïs van de kolf en voeg toe aan de saus.

  8. Serveer de chili in tacoschelpen met sla, vers gesneden koriander en gemarineerde ui.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 596.63 kcal
Eiwitten 46.73 g
Vezels 40.1 g
Vetten 11.0 g
Verzadigde vetten 2.56 g
Suikers 21.94 g
Natrium 426.26 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes