Klassieke lasagne Bolognese met Rul Gehackt

Klassieke lasagne Bolognese met Rul Gehackt

Dit recept heeft alles wat je zoekt in een romige lasagne Bolognese: de structuur en malsheid van het vegan Rul Gehackt mét een laagje bechamelsaus. Een ware klassieker binnen 45 minuten voorgeschoteld én ook nog eens helemaal vegan. 

  • 50 minuten
  • 4 porties
  • 400 gr De Vegetarische Slager Rul Gehackt
  • 1 pot Grand'Italia ovensaus lasagne
  • 1 pak Grand'Italia lasagne Tradizionale
  • 2 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 4 takjes tijm
  • 30 gr plantaardige margarine
  • 300 ml ongezoete havermelk
  • 50 gr geraspte vegan kaas of edelgistvlokken
  • 8 lasagnevellen
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • zout, peper en nootmuskaat naar smaak
  • 30 gram bloem
  • 400 gr De Vegetarische Slager Rul Gehackt
  • 1 pot Grand'Italia ovensaus lasagne
  • 1 pak Grand'Italia lasagne Tradizionale
  • 2 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 4 takjes tijm
  • 30 gr plantaardige margarine
  • 300 ml ongezoete havermelk
  • 50 gr geraspte vegan kaas of edelgistvlokken
  • 8 lasagnevellen
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • zout, peper en nootmuskaat naar smaak
  • 30 gram bloem

BEREIDEN

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de wortel en bleekselderij in kleine blokjes.

  2. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak hierin de ui, wortel en bleekselderij in 3 tot 5 minuten zacht. Ris de bladeren van de tijm, voeg samen met de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.

  3. Voeg de Ovensaus en het Rul Gehackt toe, breng op smaak met peper en zout en laat circa 5 minuten zachtjes pruttelen.

  4. 4) Maak ondertussen de vegan bechamelsaus. Smelt de plantaardige margarine in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng er de bloem door en laat op laag vuur ongeveer 2 minuten garen. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de havermelk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen, tot er een dikke saus ontstaat. Haal van het vuur en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  5. Doe 1/3 van de lasagnesaus in een kleine ovenschaal, gevolgd door 1/3 van de bechamelsaus en 4 lasagnevellen. Herhaal met de rest van de ingrediënten en eindig met de bechamelsaus aan de bovenkant. Strooi de vegan geraspte kaas of edelvlokken over de lasagne en bak circa 30 minuten in de voorverwarmde oven.

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes