Vegan

Roockworst

Een vegan rookworst met een knack, zou dat ooit lukken? Witte roock: jazeker! Nu zelfs met een verbeterde receptuur en een subliem roock-aroma dat nog meer smaack aan je maaltijd geeft. Deze sterspeler in de snert, stamppot of als iconische hap tussen een broodje is leckerder dan ooit. Proef de nostalgie!

	    

GESCHIKT VOOR

Koken, oven

Veganistische worst op basis van soja 

Ingrediënten: SOJASTRUCTUUR 52% (water, SOJA-EIWIT), plantaardige oliën (raapzaad, palm), tuinbonen (tuinbonenmeel, azijnpoeder), tapiocazetmeel, TARWEGLUTEN, aardappeleiwit, verdikkingsmiddel (methylcellulose), natuurlijk aroma, stabilisatoren (natriumalginaat, verwerkt Eucheumazeewier), zout, specerijen (gember, koriander, nootmuskaat, foelie, peper), vezels (psyllium, citrus), rookaroma, gistextract, voedingszuur (citroenzuur), ijzerpyrofosfaat, kleurstof (ijzeroxide), vitamine B12. 

Bron van eiwit, verrijkt met vitamine B12 en ijzer 
Per 100g
Energie 250kcal
Vetten 21 g
waarvan verzadigde 7.3 g
Koolhydraten 6 g
waarvan suikers 0,7 g
Vezels 2.7 g
Eiwitten 9.2 g
Zout 1.4 g
Vitamine B12 0.88 microgram

Bereidingswijze

PAN

Zet een pan op met ruim water en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodat het water net niet kookt. Voeg de Roockworsten, in de plastic verpakking, toe aan de pan. Verhit 10 minuten met de deksel op de pan. Giet de pan af, snijd de verpakking voorzichtig in te lengterichting open en haal de Roockworsten eruit, zonder het plantaardige velletje te breken. Laat 20 seconden rusten in de warme pan of op een bord voor de optimale knack en serveer warm.

OVEN

Verwarm de oven voor op 140°C. Haal eerst de Roockworsten uit de plastic verpakking. Bak ze vervolgens 13-15 minuten. Lecker bij stamppot of op een broodje. Eet smakelijck!

 
  • Curry met Kipstuckjes 30 minuten  recipe

    Curry met vegan Kipstuckjes

    Kruidig, romig en kippig: alles wat je van een curry verwacht, maar nu vegan! Bak de Kipstuckjes even op hoog vuur voor de ultieme bite. Vliegensvlug klaar én een match voor alle kipliefhebbers.

    • 20 minuten

    • 6

      porties

  • Kerst vegan Kiptevree Filet gevuld met vijgen 55 minuten  recipe

    Vegan gevulde Kiptevree Filet

    Het is mals, sappig én romig: dit vegan kerstrecept voor gevulde Kiptevree Filet heeft het allemaal! De plantaardige roomkaasvulling is de perfecte combinatie met de verse vijgen en malse bite van de filet. Hiermee verenig je met kerst alle vleesliefhebbers aan één tafel.

    • 40 minuten

    • 4

      porties

  • Vegan gevulde paprika met Rul Gehackt en rijst 50 minuten  recipe

    Vegan gevulde paprika met Rul Gehackt en rijst

    Met mals Rul Gehackt, vegan mozzarella en rijst is deze vegan gevulde paprika een makkelijke hack voor de smaakmakende thuischef. Een kleurrijk feest, zonder beest, dat je gerust aan iedere vleesliefhebber kunt serveren.

    • 35 minuten

    • 4

      porties