Vegan

Ereburger

De Ereburger: een sappige vegan premium burger met de perfecte structuur en smaack. Van oudsher werd de titel ‘Ereburger’ toegekend aan hen die onderscheidende prestaties hebben geleverd. Dat inspireerde ons deze plantaardige burger toe te voegen aan het Ereburgerschap. Een nieuw burgerinitiatief, dat mooi rosé gebakken het best tot z’n recht komt. Serveer met liefde aan de grootste vleesliefhebber en geniet!
	    
              

GESCHIKT VOOR

Bakken, BBQ

Veganistische burger op basis van soja  Ingrediënten: SOJASTRUCTUUR 54% (water, SOJA-EIWIT, TARWEGLUTEN, TARWEBLOEM, SOJAMEEL, TARWEZETMEEL), water, zonnebloemolie, palmvet, verdikkingsmiddel (methylcellulose), natuurlijke aroma's, rookaroma, zetmeel, emulgator (SOJALECITHINE), SOJA-EIWIT, zuurteregelaar (kaliumacetaat), zout, voedingszuur (appelzuur, melkzuur), aroma's, psylliumvezel, GERSTEMOUTEXTRACT, peper, citrusvezel, kleurstof (paprika-extract, rode biet), antioxidant (ascorbinezuur), vitamine B12.  Kan selderij, mosterd, haver, rogge bevatten. 

Rijk aan eiwit, verrijkt met vitamine B12 en ijzer 
Per 100g
Energie 196 kcal / 814 kJ
Vetten 13 g
waarvan verzadigde 3.9 g
Koolhydraten 3.7 g
waarvan suikers 0.7 g
Vezels 5.3 g
Eiwitten 12 g
Zout 0.69 g
Vitamine B12 0.75 microgram

PAN

Verhit een koekenpan en bak de Ereburgers 8-9 minuten op middelhoog vuur. Draai regelmatig, totdat ze goed heet zijn en de buitenkant mooi bruin is. Gebruik voor het beste resultaat een pan met antiaanbaklaag of vloeibare (vegan) margarine. Bakken in olie vergroot de kans op spetters.

BBQ

Ook geschikt voor op de BBQ, bestrijk de Ereburgers dan eerst met olie. Serveer warm en eet smakelijck!

 
  • Curry met Kipstuckjes 30 minuten  recipe

    Curry met vegan Kipstuckjes

    Kruidig, romig en kippig: alles wat je van een curry verwacht, maar nu vegan! Bak de Kipstuckjes even op hoog vuur voor de ultieme bite. Vliegensvlug klaar én een match voor alle kipliefhebbers.

    • CookingTime20 minuten

    • Servings 6

      porties

  • Kerst vegan Kiptevree Filet gevuld met vijgen 55 minuten  recipe

    Vegan gevulde Kiptevree Filet

    Het is mals, sappig én romig: dit vegan kerstrecept voor gevulde Kiptevree Filet heeft het allemaal! De plantaardige roomkaasvulling is de perfecte combinatie met de verse vijgen en malse bite van de filet. Hiermee verenig je met kerst alle vleesliefhebbers aan één tafel.

    • CookingTime40 minuten

    • Servings 4

      porties

  • Vegan gevulde paprika met Rul Gehackt en rijst 50 minuten  recipe

    Vegan gevulde paprika met Rul Gehackt en rijst

    Met mals Rul Gehackt, vegan mozzarella en rijst is deze vegan gevulde paprika een makkelijke hack voor de smaakmakende thuischef. Een kleurrijk feest, zonder beest, dat je gerust aan iedere vleesliefhebber kunt serveren.

    • CookingTime35 minuten

    • Servings 4

      porties