Ga naar:
Vegan Paella met Kipstuckjes en saffraan
Een Spaanse vegan paella met alles wat je van paella zou verwachten: de rokerige smaak, het frisse van citroen en een malse bite van de vegan Kipstuckjes. Buen provecho!
- 40 minuten
- 4 porties
INGREDIËNTEN
- 2 pakjes De Vegetarische Slager Kipstuckjes
- een paar strengen (25mg) saffraan
- 3 paprika's
- 2 teentjes knoflook
- 1 citroen
- 1 el gerookte paprika
- 1 el tomatenpuree
- 300 gram paella rijst
- 750 ml groentebouillon (kokend)
- 1 klein bosje verse peterselie of koriander
- olijfolie
- zout en peper
BEREIDEN
-
Doe de saffraan in een schaaltje of eierdopje en voeg 1 eetlepel lauw water toe. Zet het opzij.
-
Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Pel en hak de knoflook.
-
Rasp de citroenschil in een grote kom en meng met de vegan Kipstuckjes, de knoflook en het paprikapoeder.
-
Verhit 2-3 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan of paellapan en roerbak de paprika's 3 minuten. Voeg de gekruide Kipstuckjes toe en roerbak nog 3 minuten. Tomatenpuree toevoegen en 1 minuut roerbakken. Roer de rijst erdoor. Voeg de geweekte saffraan toe met het vocht.
-
Schenk 500 ml van de hete bouillon erbij en kook op middelhoog vuur tot het vocht bijna is opgenomen. Zet het vuur na 10 minuten lager. Controleer als het vocht is opgenomen of de rijst gaar is. Zo niet, voeg dan meer hete bouillon toe en kook tot de rijst klaar is.
-
Halveer de citroen. Knijp de helft uit over de paella. Proef en breng op smaak met peper en zout en eventueel meer citroensap.
-
Hak de kruiden fijn en strooi over de paella.
Voedingsinformatie
Portiegrootte 4
- Amount per Serving
Title | Amount per Serving |
---|---|
Energie | 597.407 kcal |
Eiwitten | 43.088 g |
Vezels | 17.855 g |
Vetten | 9.144 g |
Verzadigde vetten | 1.225 g |
Suikers | 6.577 g |
Natrium | 492.809 mg |
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
RECEPTEN
LaAT JE INSPIREReN
We hebben je favoriete recepten gehackt! Ontdek een verscheidenheid aan iconische gerechten waarin ons 'nieuwe vleesch' een glansrol speelt. Van spaghetti bolognese tot Mexicaanse wrap: de mogelijkheden met deze vegan en vegetarische recepten zijn grenzeloos.