Vegan Paella met Kipstuckjes en saffraan

Een Spaanse vegan paella met alles wat je van paella zou verwachten: de rokerige smaak, het frisse van citroen en een malse bite van de vegan Kipstuckjes. Buen provecho! 

  • 40 minuten
  • 4 porties
  • 2 pakjes De Vegetarische Slager Kipstuckjes
  • een paar strengen (25mg) saffraan
  • 3 paprika's
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 1 el gerookte paprika
  • 1 el tomatenpuree
  • 300 gram paella rijst
  • 750 ml groentebouillon (kokend)
  • 1 klein bosje verse peterselie of koriander
  • olijfolie
  • zout en peper

BEREIDEN

  1. Doe de saffraan in een schaaltje of eierdopje en voeg 1 eetlepel lauw water toe. Zet het opzij.

  2. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Pel en hak de knoflook.

  3. Rasp de citroenschil in een grote kom en meng met de vegan Kipstuckjes, de knoflook en het paprikapoeder.

  4. Verhit 2-3 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan of paellapan en roerbak de paprika's 3 minuten. Voeg de gekruide Kipstuckjes toe en roerbak nog 3 minuten. Tomatenpuree toevoegen en 1 minuut roerbakken. Roer de rijst erdoor. Voeg de geweekte saffraan toe met het vocht.

  5. Schenk 500 ml van de hete bouillon erbij en kook op middelhoog vuur tot het vocht bijna is opgenomen. Zet het vuur na 10 minuten lager. Controleer als het vocht is opgenomen of de rijst gaar is. Zo niet, voeg dan meer hete bouillon toe en kook tot de rijst klaar is.

  6. Halveer de citroen. Knijp de helft uit over de paella. Proef en breng op smaak met peper en zout en eventueel meer citroensap.

  7. Hak de kruiden fijn en strooi over de paella.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 597.407 kcal
Eiwitten 43.088 g
Vezels 17.855 g
Vetten 9.144 g
Verzadigde vetten 1.225 g
Suikers 6.577 g
Natrium 492.809 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes