Ga naar:
Vegan lasagne rolletjes met Kipstuckjes
Aanbevolen door kippen: deze romige lasagne rolletjes met vegan Kipstuckjes van De Vegetarische Slager. Stuck voor stuck, kippig als kip!
- 30 minuten
- 4 porties
INGREDIËNTEN
- 500 ml tomatensaus voor pasta
- 16 vegan lasagnebladen
- 2 pakken De Vegetarische Slager Kipstuckjes
- 1 teentje knoflook
- 0,5 theelepel zout en peper
- 0,5 tl Italiaanse kruiden
- 12 verse basilicumblaadjes
- 500 gr geraspte vegan kaas
BEREIDEN
-
Verwarm de oven voor op 180°C, giet ⅓ kopje pastasaus in de bodem van de middelgrote rechthoekige ovenschaal en zet deze opzij tot later.
-
Giet 3 kopjes water en 1 theelepel zout in een grote pan en kook op middelhoog vuur. Voeg de lasagnebladen toe en kook ze gedurende 4-5 minuten of tot ze beetgaar zijn. Eenmaal gekookt, giet je het hete water af en giet je wat koud water over de pasta om het koken te stoppen. *Top tip: gebruik koud water om de aan elkaar geplakte pastavellen voorzichtig van elkaar te scheiden.
-
Verhit 2 eetlepels olie in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Bak de vegan Kipstuckjes van De Vegetarische Slager, knoflook, gedroogde Italiaanse kruiden en zout en peper tot geurig en goudbruin (ongeveer 2-3 minuten). Haal de pan van het vuur en zet hem opzij om iets af te koelen. Leg de gekookte lasagnebladen op een schoon en vlak oppervlak. Gebruik een keukenschaar of een mes om de vellen horizontaal doormidden te snijden, zodat je 32 stukken krijgt. Verdeel 1 eetlepel tomatenpastasaus over 16 pastavellen.
-
Strooi de helft van de kaas gelijkmatig over de pasta met de tomatenpastasaus, leg er een laag op en leg voorzichtig de resterende 16 gewone pastavellen, zodat de laag tomaat en kaas bedekt wordt.
-
Leg 1 basilicumblad verticaal aan het ene uiteinde van de pasta, gevolgd door 2 stukken gekruide vegan Kipstuckjes; rol het voorzichtig op, zodat er een nette spiraal ontstaat.
-
Herhaal dit met de overige pastavellen en het vegan kipmengsel. Eenmaal klaar, verdeel je de gevulde lasagnebroodjes netjes over de pastasaus die in de ovenschaal is bereid.
-
Verdeel de overgebleven pastasaus over de lasagnebroodjes en dek de schaal af met folie. Bak gedurende 7-8 minuten voordat je de folie verwijdert, strooi de rest van de verkruimelde kaas erover en bak nog eens 2-4 minuten of tot de kaas goudbruin en gesmolten is.
-
Serveer de pasta warm naast een groene salade met een beetje verse peterselie.
Voedingsinformatie
- Amount per Serving
Title | Amount per Serving |
---|---|
Energie | 1148.576 kcal |
Eiwitten | 29.998 g |
Vezels | 9.324 g |
Vetten | 32.694 g |
Verzadigde vetten | 26.93 g |
Suikers | 9.915 g |
Natrium | 1176.284 mg |
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
RECEPTEN
LaAT JE INSPIREReN
We hebben je favoriete recepten gehackt! Ontdek een verscheidenheid aan iconische gerechten waarin ons 'nieuwe vleesch' een glansrol speelt. Van spaghetti bolognese tot Mexicaanse wrap: de mogelijkheden met deze vegan en vegetarische recepten zijn grenzeloos.