Vegan kipspiesjes met guacamoledip

Vegan kipspiesjes met guacamoledip

Verandering van spies doet eten, en dan voornamelijk als het vegan Kipstuckjesspiesjes met guacamoledip betreft! Binnen 25 minuten zet je dit feestelijcke geheel op tafel en geniet zowel klein als groot van een heerlijcke gourmet. 

  • 35 minuten
  • 4 porties
  • 1 bakje De Vegetarische Slager Kipstuckjes à 180 g
  • 1 avocado
  • 1 el limoensap
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 trostomaat, zonder zaadjes, in stukjes
  • 2 el fijngesneden koriander of peterselie
  • 2 el olijfolie
  • Extra nodig: kleine prikkers, hoge beker, staafmixer

BEREIDEN

  1. Leg de prikkers 15 minuten in een bakje met koud water. Prik de kipstuckjes op de geweekte prikkers.

  2. Halveer de avocado, wip de pit eruit en schep het vruchtvlees uit de schilhelften. Snijd de avocado in kleine blokjes, doe ze in de hoge beker en druppel er limoensap over. Voeg de sjalot, tomaat, 2/3 van de koriander en peper naar smaak toe en meng met de staafmixer tot een dip.

  3. Doe de guacamole over in een schaaltje en bestrooi met de rest van de koriander. Doe de olie in een kannetje.

  4. Verhit een scheutje olie in een gourmetpannetje en bak de vegan spiesjes rondom bruin. Leg de vegan spiesjes op de borden en schep er naar smaak guacamole op. Garneer met een klein beetje koriander of peterselie.

Voedingsinformatie

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 220.79 kcal
Eiwitten 10.72 g
Vezels 5.75 g
Vetten 16.32 g
Verzadigde vetten 2.12 g
Suikers 2.25 g
Natrium 3.5 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes