Vegan Kippige Soep met Kipstuckjes

Nostalgie in een kom, deze vegan kippensoep met Kipstuckjes. Door de vermicelli, groenten en het malse vegan vleesch een heuse maaltijd te noemen. En het allermooiste: ’t is dus allang geen linke soep meer voor de kip. 

  • 20 minuten
  • 4 porties
  • 1 pakje De Vegetarische Slager Kipstuckjes
  • 3 bospenen / gekleurde wortels
  • 1 kleine prei
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 el fijngehakte bladselderij
  • 50 gram vermicelli
  • 1 volle theelepel kerriepoeder
  • 2 Knorr Zero Salt Bouillon Groente
  • 1 pakje De Vegetarische Slager Kipstuckjes
  • 3 bospenen / gekleurde wortels
  • 1 kleine prei
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 el fijngehakte bladselderij
  • 50 gram vermicelli
  • 1 volle theelepel kerriepoeder
  • 2 Knorr Zero Salt Bouillon Groente

BEREIDEN

  1. Snijd de ui in blokjes, en de wortels, bleekselderij en prei in dunne schijfjes. Zorg ervoor dat de Kipstuckjes iets kleiner gesneden worden zodat ze in een eetlepel passen.

  2. Verhit in een grote kookpan twee eetlepels olie. Voeg de groenten toe en fruit deze even kort, voeg vervolgens de Kipstuckjes en kerriepoeder toe en verhit deze kort mee.

  3. Blus de pan af met anderhalve liter water en voeg de bouillonblokjes toe. Breng de pan met soep aan de kook en voeg de vermicelli toe. Kook de soep 8 tot 9 minuten totdat de vermicelli gaar is, breng op smaak met wat zout.

  4. Schenk de soep in kommen en strooi de gehakte bladselderij over de soep. Serveer met warm desembrood en vegan boter.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 227.104 kcal
Eiwitten 20.586 g
Vezels 8.907 g
Vetten 5.697 g
Verzadigde vetten 1.177 g
Suikers 4.194 g
Natrium 31.257 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes