Groene lentesalade met vegetarische Geroockte Speckjes

Vegan groene lentesalade met Geroockte Speckjes

Perfeckt als maaltijdsalade of side dish: frisse groene lentegroenten, aardappel en afgetopt met knapperige vegan Geroockte Speckjes. Een combinatie om warm van te worden. 

  • 30 minuten
  • 4 porties
  • 1 pak De Vegetarische Slager vegan Geroockte Speckjes
  • 200 gr krieltjes
  • 200 gr doperwtjes in peul
  • 200 gr tuinbonen in schil
  • 100 gr groene asperges
  • 3 stuks bosui
  • 4 el olijfolie
  • zest van 1/2 citroen
  • 150 gr vegan creme fraiche of soja yoghurt
  • 30 ml olijfolie
  • 1 el dragon, fijngehakt
  • 1 el kervel, fijngehakt
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • zest en sap van 1/2 citroen
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaack
  • 1 pak De Vegetarische Slager vegan Geroockte Speckjes
  • 200 gr krieltjes
  • 200 gr doperwtjes in peul
  • 200 gr tuinbonen in schil
  • 100 gr groene asperges
  • 3 stuks bosui
  • 4 el olijfolie
  • zest van 1/2 citroen

Voor de frisse dressing:

  • 150 gr vegan creme fraiche of soja yoghurt
  • 30 ml olijfolie
  • 1 el dragon, fijngehakt
  • 1 el kervel, fijngehakt
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • zest en sap van 1/2 citroen
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaack

BEREIDEN

  1. Bereid de BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze tot 200 graden.

  2. Meng voor de frisse dressing alle ingrediënten in een kom. Breng op smaack met zout en versgemalen zwarte peper en zet in de koeling.

  3. Maak met aluminiumfolie en pakketje waarin je de krieltjes met wat olijfolie en zout en peper opvouwt. Plaats het pakket op de BBQ en rooster de krieltjes in circa 20 minuten gaar. Draai het pakketje af en toe om.

  4. Bestrijk de doperwten in de peul en de tuinbonen in de schil met wat olijfolie en gril al draaiend tot ze rondom geblakerd zijn. Verwijder de erwten en bonen uit de schil.

  5. Bestrijk de asperges en bosui met wat olijfolie en breng op smaack met peper en zout. Gril tot ze mooi bruin geworden zijn maar nog wel een mooie bite hebben.

  6. Verhit een koekenpan met een eetlepel olijfolie en bak de Geroockte Speckjes tot ze warm en krokant zijn.

  7. Meng in een grote kom de gepofte krieltjes met de frisse dressing, geroosterde groenten en uitgebakken Geroockte Speckjes. Garneer met citroen zest van een halve citroen voor een extra frisse touch.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 435.5 kcal
Eiwitten 12.19 g
Vezels 8.21 g
Vetten 33.12 g
Verzadigde vetten 10.59 g
Suikers 2.61 g
Natrium 369.14 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes