Ga naar:

Vegan groene lentesalade met Geroockte Speckjes
Perfeckt als maaltijdsalade of side dish: frisse groene lentegroenten, aardappel en afgetopt met knapperige vegan Geroockte Speckjes. Een combinatie om warm van te worden.
- 30 minuten
- 4 porties
- 1 pak De Vegetarische Slager vegan Geroockte Speckjes
- 200 gr krieltjes
- 200 gr doperwtjes in peul
- 200 gr tuinbonen in schil
- 100 gr groene asperges
- 3 stuks bosui
- 4 el olijfolie
- zest van 1/2 citroen
- 150 gr vegan creme fraiche of soja yoghurt
- 30 ml olijfolie
- 1 el dragon, fijngehakt
- 1 el kervel, fijngehakt
- 1 el peterselie, fijngehakt
- zest en sap van 1/2 citroen
- zout en versgemalen zwarte peper naar smaack
INGREDIËNTEN
- 1 pak De Vegetarische Slager vegan Geroockte Speckjes
- 200 gr krieltjes
- 200 gr doperwtjes in peul
- 200 gr tuinbonen in schil
- 100 gr groene asperges
- 3 stuks bosui
- 4 el olijfolie
- zest van 1/2 citroen
Voor de frisse dressing:
- 150 gr vegan creme fraiche of soja yoghurt
- 30 ml olijfolie
- 1 el dragon, fijngehakt
- 1 el kervel, fijngehakt
- 1 el peterselie, fijngehakt
- zest en sap van 1/2 citroen
- zout en versgemalen zwarte peper naar smaack
BEREIDEN
-
Bereid de BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze tot 200 graden.
-
Meng voor de frisse dressing alle ingrediënten in een kom. Breng op smaack met zout en versgemalen zwarte peper en zet in de koeling.
-
Maak met aluminiumfolie en pakketje waarin je de krieltjes met wat olijfolie en zout en peper opvouwt. Plaats het pakket op de BBQ en rooster de krieltjes in circa 20 minuten gaar. Draai het pakketje af en toe om.
-
Bestrijk de doperwten in de peul en de tuinbonen in de schil met wat olijfolie en gril al draaiend tot ze rondom geblakerd zijn. Verwijder de erwten en bonen uit de schil.
-
Bestrijk de asperges en bosui met wat olijfolie en breng op smaack met peper en zout. Gril tot ze mooi bruin geworden zijn maar nog wel een mooie bite hebben.
-
Verhit een koekenpan met een eetlepel olijfolie en bak de Geroockte Speckjes tot ze warm en krokant zijn.
-
Meng in een grote kom de gepofte krieltjes met de frisse dressing, geroosterde groenten en uitgebakken Geroockte Speckjes. Garneer met citroen zest van een halve citroen voor een extra frisse touch.
Voedingsinformatie
Portiegrootte 4
- Amount per Serving
Title | Amount per Serving |
---|---|
Energie | 435.5 kcal |
Eiwitten | 12.19 g |
Vezels | 8.21 g |
Vetten | 33.12 g |
Verzadigde vetten | 10.59 g |
Suikers | 2.61 g |
Natrium | 369.14 mg |
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
RECEPTEN
LaAT JE INSPIREReN
We hebben je favoriete recepten gehackt! Ontdek een verscheidenheid aan iconische gerechten waarin ons 'nieuwe vleesch' een glansrol speelt. Van spaghetti bolognese tot Mexicaanse wrap: de mogelijkheden met deze vegan en vegetarische recepten zijn grenzeloos.
