Vegan gehaktbrood met haricot verts en Specktakel

Vegan gehaktbrood met sperziebonen en Specktakel

Eentje waar je iedere vleesliefhebber mee inpakt: deze sappige stukken gehaktbrood met sperziebonen gerold in knapperig vegan Specktakel. Een zogeheten pronkstuk. Perfect voor een vegan kerstmaaltijd of iedere andere feestelijcke gelegenheid. 

  • 130 minuten
  • 4 porties
  • 10 De Vegetarische Slager vegan Ereburger
  • 120 gram (12 plakken) De Vegetarische Slager vegan Specktakel
  • 30 gram verse, gemengde Italiaanse kruiden
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels mosterd
  • 10 gram plantaardige margarine koud uit de koelkast
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 ui
  • 300 gram gemengde paddenstoelen
  • 30 gram gedroogde eekhoorntjesbrood
  • 500 gram sperziebonen
  • 500 gram aardappels in partjes
  • nootmuskaat
  • versgemalen zwarte peper en zout
  • grote mengkom
  • grote braadslee

BEREIDEN

  1. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Hak de kruiden fijn. Pel en hak de knoflook

  2. Doe de vegan Ereburgers in een kom met de helft van de knoflook en 1 el mosterd. Kneed het geheel goed.

  3. Vorm de mix tot een brood - ongeveer 7 cm hoog, 11 cm breed en 20 cm lang. Doe een paar klontjes plantaardige margarine in de braadslee en leg het gehaktbrood erop. Voeg een paar klontjes margarine en een flinke scheut bouillon toe.

  4. Zet het in de oven en bak het gehaktbrood 55 tot 65 minuten. Lepel er regelmatig wat van het braadvocht over. Als de braadslee te droog wordt, voeg dan meer groentebouillon toe.

  5. Pel en snipper de ui. Maak de champignons schoon en snijd grotere exemplaren in stukjes.

  6. Verhit een klontje margarine in een koekenpan en roerbak de ui met de rest van knoflook op middelhoog vuur tot ze glazig zijn – ongeveer 3 minuten. Zet het vuur hoger en voeg de champignons toe. Roerbak 2 minuten. Voeg 300 ml bouillon en de gedroogde paddenstoelen toe (niet vooraf weken!). Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen. Zet het vuur uit en laat rusten.

  7. Kruid de aardappelpartjes met zout en 1 el olie. Bak tot ze knapperig zijn en draai de partjes halverwege om.

  8. Snijd de sperziebonen schoon en kook ze ongeveer 15 minuten in kokend water en giet ze daarna af. Verhit intussen wat olie in een pan en bak het vegan Specktakel aan beide kanten knapperig voor ongeveer 5 minuten. Draai ze regelmatig om tijdens het koken. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  9. Neem 3-7 sperziebonen en leg ze op twee reepjes spek. Strooi er wat nootmuskaat over voordat je ze oprolt. Doe dit met alle bonen. Rol ze op, plaats in een ovenschaal en verwarm nog 5-8 minuten op 180 graden.

  10. Haal het gehaktbrood uit de oven en laat het rusten op een plank. Zet de braadslee op hoog vuur. Voeg de champignons en de bouillon toe en breng al roerend aan de kook. Voeg de rest van de mosterd toe, samen met 25 g margarine (beetje bij beetje). Even laten koken, proeven en op smaak brengen.

  11. Snijd het gehaktbrood in dikke plakken en serveer met de champignonsaus.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 833.72 kcal
Eiwitten 45.2 g
Vezels 25.98 g
Vetten 46.8 g
Verzadigde vetten 16.01 g
Suikers 7.23 g
Natrium 4390.85 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes