Ga naar:
Vegan BBQ Kip met koolsla en mais
Waar roock is... zijn Smokey BBQ Kipstuckjes! Een voltreffer voor op de barbecue mét frisse koolsla en mais. Serveer aan de grootste kipliefhebber en geniet!
- 35 minuten
- 4 porties
INGREDIËNTEN
- 2 pakjes De Vegetarische Slager vegan smokey BBQ kipstuckjes
- 1 rode kool, dun gesneden
- 1 rode ui, dun gesneden
- 5 el appelcider of witte wijnazijn
- 1 tl suiker
- 200 g wortel, in dunne stukjes van 8 cm gesneden
- 10 g bieslook, fijngehakt
- 3 el vegan mayonaise
- 2 maiskolven, gekookt
- 2 el plantaardige boter
- 5 g koriander, gehakt
- plantaardige olie om mee te koken
- zeezoutvlokken en peper
BEREIDEN
-
Begin dit veganistische BBQ-kiprecept met de koolsla. Meng in een grote kom de rode kool, rode ui, azijn en suiker. Kruid met peper en zout. Laat minimaal 10 minuten marineren.
-
Voeg vervolgens de wortel, bieslook en vegan mayo toe. Goed mengen.
-
Verwarm de BBQ of een grillpan voor zonder olie of boter. Halveer de maïskolf en grill rondom. Werk de warme mais af met de plantaardige roomboter, verse koriander, zeezout en peper.
-
Bak de vegan Smokey BBQ op de BBQ of in een aparte pan, volgens de instructies op de verpakking, tot ze goudbruin en krokant zijn.
-
Serveer de heerlijke vegan BBQ chicken met de maiskolf en de coleslaw.
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
RECEPTEN
LaAT JE INSPIREReN
We hebben je favoriete recepten gehackt! Ontdek een verscheidenheid aan iconische gerechten waarin ons 'nieuwe vleesch' een glansrol speelt. Van spaghetti bolognese tot Mexicaanse wrap: de mogelijkheden met deze vegan en vegetarische recepten zijn grenzeloos.