Vega wellington met linzen en ricotta

Vega Wellington met Rul Gehackt en ricotta

Feestelijck tot en met: deze vega Wellington met Rul Gehackt, ricotta en linzen. Serveer 'm met een kleurige pompoensalade en de kerstklassiecker is compleet. Bon appétit! 

  • 30 minuten
  • 4 porties
  • 1 doosje De Vegetarische Slager Rul Gehackt à 200 g
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g spinazie
  • 1 blik linzen in blik à 310 g
  • 200 g ricotta
  • 2 rollen bladerdeeg à 270 g, (koelvers)
  • 1 kleine pompoen
  • 2.5 el olie
  • 2 groene paprika's
  • 1 groene appel (Granny Smith)
  • 1 bosui
  • 75 g rucola
  • 4 el Calvé Provencaalse Dressing
  • 1 eierdooier
  • 1 el melk of room
  • Extra nodig: stervormige kleine koeksteker, bakplaat bekleed met bakpapier, huishoudfolie
  • 1 doosje De Vegetarische Slager Rul Gehackt à 200 g
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g spinazie
  • 1 blik linzen in blik à 310 g
  • 200 g ricotta
  • 2 rollen bladerdeeg à 270 g, (koelvers)
  • 1 kleine pompoen
  • 2.5 el olie
  • 2 groene paprika's
  • 1 groene appel (Granny Smith)
  • 1 bosui
  • 75 g rucola
  • 4 el Calvé Provencaalse Dressing
  • 1 eierdooier
  • 1 el melk of room
  • Extra nodig: stervormige kleine koeksteker, bakplaat bekleed met bakpapier, huishoudfolie

BEREIDEN

  1. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit ½ eetlepel olie in een pan en fruit de ui al omscheppend goudgeel en glazig. Voeg de uitgeperste knoflook en de spinazie toe en laat hem al omscheppend slinken. Laat de linzen uitlekken, meng samen met de spinazie en ricotta door het gehackt.

  2. Rol een rol bladerdeeg uit en snijd ongeveer 5 cm van de zijkant eraf en steek hier sterretjes uit. Snijd bij de andere rol bladerdeeg eenzelfde strook van het bladerdeeg af.

  3. Verdeel het gehacktmengsel over het bladerdeeg en houdt de randen vrij. Dek vervolgens af met de overige lap deeg. Druk de randen aan met een vork en verdeel de sterren erover. Leg de Wellington tot gebruik, op de met bakpapier beklede bakplaat en afgedekt met huishoudfolie, in de koelkast.

  4. Snijd de pompoen in gelijke blokjes, meng met 2 eetlepels olie en rooster ze in ± 20 minuten in de voorverwarmde oven lichtbruin. Neem ze uit de oven en zet de oven op 200 °C.

  5. Klop de eidooier los met de melk of room en bestrijk de wellington met het eimengsel. Bak de wellington af in voorverwarmde oven in ±15 minuten lichtbruin en gaar.

  6. Maak intussen de paprika’s schoon en snijd ze in dunne reepjes, de appels dunne partjes en de bosui in dunne ringetjes. Meng de pompoen, paprika’s en de appel met de peterselie dressing en meng als laatst de rucola erdoor. Bestrooi de salade met bosui. Serveer de wellington met de salade.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 1367.79 kcal
Eiwitten 51.39 g
Vezels 22.2 g
Vetten 68.48 g
Verzadigde vetten 18.53 g
Suikers 20.3 g
Natrium 445.02 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes