Spaanse Kipstoof

Spaanse vegan Kipstoof

Met dit recept voor Spaanse vegan Kipstoof zet je vliegensvlug een kruidige klassieker op tafel. Laat onze Kipstuckjes even sudderen in bouillon en je hebt een stoof als nooit tevoren. Muy bien! 

  • 45 minuten
  • 4 porties
  • 3 pakje De Vegetarische Slager Kipstuckjes
  • 1 gele paprika in stukjes gesneden
  • 1 grote ui in schijfjes gesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 400 ml groentebouillon
  • 50 g geroosterde amandelkruimels
  • olijfolie

BEREIDEN

  1. Verwarm een eetlepel olijfolie in een grote pan. Kruid de Kipstuckjes en bak aan beide kanten voor zes minuten, tot ze goudbruin zijn. Zet opzij op een bord.

  2. Verwarm nogmaals een eetlepel olijfolie in een pan, samen met de paprika, ui en knoflook. Bak op medium vuur voor 8 minuten tot ze een beetje goudbruin worden. Voeg de azijn toe en kook voor 1 minuut.

  3. Stop de Kipstuckjes in de pan bij de groenten en voeg daar de groentebouillon aan toe. Breng aan de kook en laat op een laag vuur pruttelen voor 15 tot 20 minuten tot de Kipstuckjes goed verwarmd zijn. Voeg de amandelen toe net voor het serveren.

Voedingsinformatie

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 528.669 kcal
Eiwitten 58.289 g
Vezels 23.579 g
Vetten 19.296 g
Verzadigde vetten 2.142 g
Suikers 6.616 g
Natrium 240.62 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes