Ga naar:

Spaanse vegan Kipstoof
Met dit recept voor Spaanse vegan Kipstoof zet je vliegensvlug een kruidige klassieker op tafel. Laat onze Kipstuckjes even sudderen in bouillon en je hebt een stoof als nooit tevoren. Muy bien!
- 45 minuten
- 4 porties
- 3 pakje De Vegetarische Slager Kipstuckjes
- 1 gele paprika in stukjes gesneden
- 1 grote ui in schijfjes gesneden
- 2 tenen knoflook
- 1 el witte wijnazijn
- 1 el gerookte paprikapoeder
- 400 ml groentebouillon
- 50 g geroosterde amandelkruimels
- olijfolie
INGREDIËNTEN
- 3 pakje De Vegetarische Slager Kipstuckjes
- 1 gele paprika in stukjes gesneden
- 1 grote ui in schijfjes gesneden
- 2 tenen knoflook
- 1 el witte wijnazijn
- 1 el gerookte paprikapoeder
- 400 ml groentebouillon
- 50 g geroosterde amandelkruimels
- olijfolie
BEREIDEN
-
Verwarm een eetlepel olijfolie in een grote pan. Kruid de Kipstuckjes en bak aan beide kanten voor zes minuten, tot ze goudbruin zijn. Zet opzij op een bord.
-
Verwarm nogmaals een eetlepel olijfolie in een pan, samen met de paprika, ui en knoflook. Bak op medium vuur voor 8 minuten tot ze een beetje goudbruin worden. Voeg de azijn toe en kook voor 1 minuut.
-
Stop de Kipstuckjes in de pan bij de groenten en voeg daar de groentebouillon aan toe. Breng aan de kook en laat op een laag vuur pruttelen voor 15 tot 20 minuten tot de Kipstuckjes goed verwarmd zijn. Voeg de amandelen toe net voor het serveren.
Voedingsinformatie
Portiegrootte 4
- Amount per Serving
Title | Amount per Serving |
---|---|
Energie | 528.669 kcal |
Eiwitten | 58.289 g |
Vezels | 23.579 g |
Vetten | 19.296 g |
Verzadigde vetten | 2.142 g |
Suikers | 6.616 g |
Natrium | 240.62 mg |
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
RECEPTEN
LaAT JE INSPIREReN
We hebben je favoriete recepten gehackt! Ontdek een verscheidenheid aan iconische gerechten waarin ons 'nieuwe vleesch' een glansrol speelt. Van spaghetti bolognese tot Mexicaanse wrap: de mogelijkheden met deze vegan en vegetarische recepten zijn grenzeloos.
