Smokey kipstuckjes sandwich

Smokey Kipstuckjes sandwich

Deze smokey Kipstuckjes sandwich is gevuld met rokerige Kipstuckjes, oesterzwammen, pittige harissa, zilte feta én frisse citroen. Dé BBQ-topper van het jaar! 

  • 40 minuten
  • 4 porties
  • 1 bakjes De Vegetarische Slager Kipstuckjes à 160 g
  • 200 g oesterzwammen
  • 3 el zonnebloemolie
  • 3 el harissa pasta (pittige saus)
  • 100 g vegan fetakaas (biologisch)
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 1 citroen, schil geraspt
  • 4 hotdog broodjes

Ranchsaus

  • 2 el Hellmann's (Vegan) mayonaise
  • 2 el (vegan) zure room
  • 1 el sojamelk
  • 1 tl gehakte dille (vers of gedroogd)
  • 1 tl gehakte peterselie (vers of gedroogd)
  • 1 tl bieslook, in ringetjes (vers of gedroogd)
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder

BEREIDEN

  1. Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot 130 °C.

  2. Meng alle ingrediënten van de ranchsaus.

  3. Besmeer de oesterzwammen met 2 eetlepels olie en breng op smaack met zout en peper. Voeg houtsnippers toe aan de gloeiende kolen, leg oesterzwammen in de smoker en laat 20 minuten roken.

  4. Bestrijk de Kipstuckjes met 1 eetlepel olie en bestrooi met zout en peper. Leg naast de oesterzwammen op de BBQ en rook nog ± 15 minuten.

  5. Snijd de broodjes open en verkruimel de feta. Haal de oesterzwammen – als ze zacht zijn – en de Kipstuckjes van de BBQ en scheur de oester¬zwammen in dunne reepjes. Meng Kipstuckjes en oesterzwam in een hittebestendige kom met harissa en zet nog 5 minuten in de smoker.

  6. Verdeel de saus over de broodjes, beleg met het paddenstoelen-kipmengsel, de feta, peterselie en citroenschil. Maak af met versgemalen peper.

Voedingsinformatie

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 430.202 kcal
Eiwitten 18.268 g
Vezels 5.852 g
Vetten 26.054 g
Verzadigde vetten 6.55 g
Suikers 4.562 g
Natrium 670.599 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes