Martijns ovenschotel met vegan Kipstuckjes

Ovenschotel met vegan Kipstuckjes

Deze zalige ovenmaaltijd is ideaal voor winterse dagen en perfect als je voor een groep gaat koken. Inclusief de nodige vitaminen, leckere kruiden én met een prachtige bijrol voor onze vegan Kipstuckjes. Het product waar het avontuur met De Vegetarische Slager begon voor Martijn, die deze klassieker sindsdien altijd op voorraad heeft. Heel begrijpelijck. Proef zelf maar. 

  • 30 minuten
  • 4 porties
  • 1 pakje De Vegetarische Slager Kipstuckjes
  • stronk of flinke zak broccoli
  • 1 bakje champignons
  • zak gekruide krieltjes 500 of 600 gram
  • geraspte vegan kaas
  • shoarma- of gyroskruiden

Voor de tzatziki(-achtige) saus:

  • paar eetlepels (vegan) kwark of yoghurt
  • 1 geperste teen knoflook
  • 1 tl Provencaalse kruiden
  • scheutje citroensap
  • 100 gram geraspte komkommer

BEREIDEN

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Bak de vegan Kipstuckjes met wat olie bruin volgens de instructies op de verpakking en voeg de champignons toe. Bak ook de gekruide krieltjes. Kook of stoom de broccoli beetgaar. Voeg alles samen in één pan en breng op smaak met de shoarma of gyroskruiden.

  3. Doe alles in een ovenschaal en bedek het met een lekkere laag (vegan) kaas! Schuif het geheel 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat de kaas gesmolten is. Houd het smeuïg of laat nog een paar minuten langer in de oven voor een krokante laag.

  4. Mix ondertussen alle overige ingrediënten voor een tzatziki-achtige saus. Serveer en geniet!

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes