Mexicaanse tortilla met kipstuckjes

Mexicaanse tortilla tosti met Kipstuckjes

We presenteren: deze Mexicaanse tortilla tosti met vegan Kipstuckjes. Smeuïg, mals en een voltreffer voor de kipliefhebber. Buen provecho! 

  • 16 minuten
  • 2 porties
  • 1 verpakking De Vegetarische Slager Kipstuckjes
  • 0.5 rode paprika fijn gesneden
  • 1 tl Mexicaanse kruiden
  • 1 grote tortilla
  • 6 tortilla chips
  • 60 gram geraspte vegan kaas
  • 2 verse jalapeño peper plakjes
  • 2 el milde salsa
  • 2 el fijngehakte verse koriander
  • 1 el creme fraiche

BEREIDEN

  1. Verhit een middelgrote pan op middelhoog vuur. Voeg 2 eetlepels olie toe, de Vegetarische Slager Kipstuckjes, de fijngesneden paprika en een vleugje van de Mexicaanse kruiden.

  2. Bak goudbruin en door en door warm. Haal de pan van het vuur als het gaar is en zet opzij tot het nodig is.

  3. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Leg beide tortilla's op de bakplaat en zorg ervoor dat de tortilla's niet over elkaar liggen.

  4. Verdeel het gegaarde plantaardige kipmengsel over beide tortilla's. Duw met de achterkant van uw lepel de stukjes kip lichtjes naar beneden, zodat een plat oppervlak ontstaat.

  5. Verdeel de 6 tortilla chips mooi over de stukjes kip en werk het af met de geraspte vegan kaas, de in plakjes gesneden jalapeño-plakjes, de in de milde salsa en de fijngehakte koriander.

  6. Vouw de buitenste uiteinden van de tortilla naar het midden, zodat een gevulde zeshoek ontstaat.

  7. Leg de gevulde tortilla met de gevouwen kant naar beneden en herhaal dit met de tweede tortilla. Bak 8-10 minuten op 180°C, tot goudbruin. Snijd de gebakken tortilla doormidden en serveer met sla, guacamole en een kneepje citroensap.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 2

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 514.764 kcal
Eiwitten 40.116 g
Vezels 16.058 g
Vetten 20.613 g
Verzadigde vetten 9.249 g
Suikers 4.254 g
Natrium 615.864 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes