Lotte's pappardelle bolognese met zongedroogde tomaat

Pappardelle bolognese meteen rode saus van zongedroogde tomaat en courgette. 

  • 30 minuten
  • 2 porties
  • 200 gram De Vegetarische Slager Rul Gehackt
  • 150 gram pappardelle pasta
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 tenen fijn gesneden knoflook
  • 1 in blokjes gesneden wortel
  • 1 in blokjes gesneden courgette
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 3 in reepjes gesneden zongedroogde tomaten
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 100 milliliter kookroom
  • 15 gram basilicum
  • zout
  • peper
  • vegan kaas
  • 200 gram De Vegetarische Slager Rul Gehackt
  • 150 gram pappardelle pasta
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 tenen fijn gesneden knoflook
  • 1 in blokjes gesneden wortel
  • 1 in blokjes gesneden courgette
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 3 in reepjes gesneden zongedroogde tomaten
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 100 milliliter kookroom
  • 15 gram basilicum
  • zout
  • peper
  • vegan kaas

BEREIDEN

  1. Verhit een scheutje olie in de pan en fruit de ui, knoflook en wortel tot ze zacht zijn.

  2. Voeg de courgette, tomatenpuree en paprikapoeder toe en bak 5 minuten mee.

  3. Voeg de tomatenblokjes, zongedroogde tomaten en Italiaanse kruiden toe en laat 10 minuten pruttelen.

  4. Kook ondertussen de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. Voeg het Rul Gehackt, de vegan kookroom en basilicum toe aan de tomatensaus en verwarm dit enkele minuten mee.

  6. Breng de tomatensaus op smaak met peper en zout en voeg de pappardelle toe.

  7. Dien de pasta op met extra basilicum en vegan Parmezaanse kaas.

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes