Ga naar:

Lisa's vegetarische pasta rigatoni
Vegetarische pasta rigatoni met winterpeen
- 45 minuten
- 2 porties
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 1 winterpeen
- 2 stengels bleekselderij
- 200 gram De Vegetarische Slager Rul Gehackt
- 200 milliliter droge witte wijn
- 400 gram passata
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 200 milliliter water met groentebouillonblokje
- zout
- peper
- 1 laurierblaadje
- 1 theelepel tijm
- snufje nootmuskaat
- 300 gram rigatoni pasta
- Parmezaanse kaas
INGREDIËNTEN
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 1 winterpeen
- 2 stengels bleekselderij
- 200 gram De Vegetarische Slager Rul Gehackt
- 200 milliliter droge witte wijn
- 400 gram passata
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 200 milliliter water met groentebouillonblokje
- zout
- peper
- 1 laurierblaadje
- 1 theelepel tijm
- snufje nootmuskaat
- 300 gram rigatoni pasta
- Parmezaanse kaas
BEREIDEN
-
Verhit de olijfolie in een diepe pan en snij de ui, wortel en bleekselderij.
-
Fruit de groenten 10 minuten op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.
-
Voeg het Rul Gehackt toe en bak een paar minuten mee. Blus af met de witte wijn en laat het even inkoken.
-
Roer de tomatenpuree erdoor, gevolgd door de passata en bouillon.
-
Voeg zout en peper toe naar smaak.
-
Breng verder op smaak met tijm, nootmuskaat, peper en een laurierblaadje.
-
Laat de saus minimaal 30-40 minuten zachtjes pruttelen.
-
Kook intussen de pasta al dente en meng deze met de saus.
-
Serveer met vegan Parmezaanse kaas.
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
RECEPTEN
LaAT JE INSPIREReN
We hebben je favoriete recepten gehackt! Ontdek een verscheidenheid aan iconische gerechten waarin ons 'nieuwe vleesch' een glansrol speelt. Van spaghetti bolognese tot Mexicaanse wrap: de mogelijkheden met deze vegan en vegetarische recepten zijn grenzeloos.
