Jamaican Chicken vegan Jerk Wrap

Jamaican jerk vegan Kipstuckjes wrap

Licht spicy, vol frisheid en knallend van smaack. Deze Jamaican jerk vegan Kipstuckjes wrap is het ideale lunchgerecht, maar doet het ook goed op een zomerse avond. 

  • 75 minuten
  • 4 porties
  • 2 pakjes De Vegetarische Slager Kipstuckjes
  • 4 grote tortilla's
  • 2 avocado's in reepjes
  • 100 gram papaja in blokjes gesneden
  • 4 metalen spies

Voor de Jamaican jerk marinade:

  • 2 stengels bosui
  • 50 gram verse gember
  • 1/2 Madame Jeanette peper
  • 30 ml sojasaus
  • 3 el koriander
  • 50 gram papaja in blokjes gesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui grofgehakt
  • 30 ml olijfolie

Voor de zoete aardappelcrème:

  • 2 zoete aardappels
  • 50 gram sojayoghurt
  • 1 tl komijn

Voor de spitskoolslaw:

  • 1/3 spitskool dungesneden
  • 1/3 komkommer
  • 1/2 rode ui
  • 1 el olijfolie
  • 3 el citroensap
  • zeezout en peper naar smaak

BEREIDEN

  1. Voeg voor de Jamaican jerk marinade alle ingrediënten in een keukenmachine of pureer met een staafmixer en meng tot een gladde massa. Plaats de Kipstuckjes in de marinade en laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast.

  2. Bereid een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt bij het grillrooster.

  3. Pof tussen de kolen (of in de oven) de zoete aardappelen in de schil tot het vruchtvlees zacht is geworden. Lepel het zachte vruchtvlees uit de schil, meng met de sojayoghurt, de komijn en wat zout en versgemalen zwarte peper, pureer tot een gladde puree en zet opzij. Meng voor de spitskool slaw alle ingrediënten door elkaar.

  4. Rijg de Kipstuckjes aan de spiezen en grill ze al draaiend in circa 5 minuten tot de Kipstuckjes warm zijn en een knapperig randje hebben gekregen. Snijd de komkommer, spitskool en een halve rode ui tot reepjes en meng dit met 10 ml olijfolie en het citroensap tot een spitskool slaw.

  5. Verhit de tortilla’s kort op het grillrooster. Smeer iedere tortilla in met de zoete aardappel crème en beleg vervolgens met de spitskool slaw, de gegrilde Kipstuckjes (van het stokje gehaald), avocadoreepjes en papayablokjes. Vouw de tortilla’s dicht en serveer direct.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 821.036 kcal
Eiwitten 46.741 g
Vezels 22.412 g
Vetten 39.632 g
Verzadigde vetten 5.153 g
Suikers 12.178 g
Natrium 830.229 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes