Italiaanse pastasalade met vegan Kipstuckjes

Italiaanse pastasalade met vegan Kipstuckjes

Verse groenten en een malse bite: dit is een vegan pastasalade waarmee iedere kipliefhebber voor de bijl gaat. De Italiaanse dressing met balsamico-azijn geeft een fris zuurtje aan dit kippige geheel. Mamma mia – subliem! 

  • 35 minuten
  • 4 porties
  • 2 pakjes De Vegetarische Slager Kipstuckjes
  • 250 g Grand'Italia Salade Pasta Volkoren Fusilli
  • 250 g champignons
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 6 el (olijf)olie
  • 200 g (een klein blikje) kidneybonen, uitgelekt
  • 200 g (een klein blikje) kikkererwten, uitgelekt
  • 5 kleine komkommers
  • 150 g gele cherrytomaten
  • 2 el balsamicoazijn
  • 20 g radijskiemen
  • zout en peper

BEREIDEN

  1. Begin door de pasta te koken volgens de instructies op de verpakking.

  2. Snijd daarna de champignons en de courgette in plakjes en hak de knoflook fijn. Verhit intussen 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de vegan Kipstuckjes 4-6 minuten op middelhoog vuur.

  3. Haal de vegan Kipstuckjes uit de pan en bak vervolgens in 2 el olie de champignons 5 minuten op hoog vuur. Voeg de courgette en knoflook toe en bak nog 5 minuten op laag tot middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Meng de balsamicoazijn met 2 el olijfolie om de dressing te maken. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en snijd de komkommer in schijfjes.

  6. Meng vervolgens alle ingrediënten, inclusief de gemengde bonen en kikkererwten. Verdeel over 4 borden en serveer met de radijsspruiten en dressing ernaast.

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes