Curry met vegan Kipstuckjes

Indiase curry met vegan Kipstuckjes

Een pittige én kippige klassieker: deze Indiase curry met romige garam masala-saus. Bak de vegan Kipstuckjes twee minuutjes op hoog vuur en laat ze dan meesudderen in de curry. Geen kip die de kip nog mist. 

  • 15 minuten
  • 4 porties
  • 2 pakjes De Vegetarische Slager Kipstuckjes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 10 gr koriander
  • 400 gr tomatenblokjes in blik op sap
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl garam masala
  • 2 el zonnebloemolie
  • naanbrood of witte rijst naar wens
  • zout en peper naar smaak

BEREIDEN

  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de gember en hak deze fijn. Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en gember circa 3 minuten.

  2. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Bak het komijnpoeder en de garam masala vervolgens nog 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Bak de Kipstuckjes in een andere pan 2 minuten op hoog vuur en voeg ze daarna aan de curry toe. Laat het geheel 2 tot 3 minuten zachtjes pruttelen.

  4. Hak ondertussen de koriander (inclusief de steeltjes) fijn. Strooi de koriander over de curry. Serveer de (basmati)rijst of naan er apart bij.

Voedingsinformatie

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 515.87 kcal
Eiwitten 41.53 g
Vezels 17.31 g
Vetten 21.85 g
Verzadigde vetten 6.28 g
Suikers 6.24 g
Natrium 276.14 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes