Vegan Kroket op brood

Boterham Vega Kroket met sla

De ultieme invulling aan een casinoboterham? Dat is de vega Kroket met een lik mosterd en wat knapperige sla. Deze variant op de lunchklassieker is met een honing-mosterddressing wat het geheel een heerlijk zoetzuurtje geeft. 

  • 10 minuten
  • 4 porties
  • 2 pakjes Mora Vegetarische draadjesvlees kroketten  in samenwerking met De Vegetarische Slager
  • sla naar keuze
  • 1/4 citroensap
  • 4 witte casino boterhammen
  • 5 tl grove mosterd
  • 1/2 tl suiker
  • 3 el olijfolie

BEREIDEN

  1. Verwarm frituurolie tot 180 °C. Frituur de kroketten 6 tot 7 minuten. Geen frituurpan? Gebruik een grote pan om deze vegan Kroketten goudbruin in te bakken.

  2. Rooster ondertussen de boterhammen.

  3. Meng 1 tl mosterd met het citroensap en breng op smaak met zout en peper. Druppel de olijfolie er langzaam bij terwijl je klopt met een garde.

  4. Haal de bladeren van de sla en besprenkel ze met de dressing.

  5. Beleg elke boterham met 1 kroket, leg de sla ernaast op het bord en serveer met mosterd.

Voedingsinformatie

Portiegrootte 4

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 2181.32 kcal
Eiwitten 71.41 g
Vezels 26.14 g
Vetten 46.21 g
Verzadigde vetten 12.78 g
Suikers 20.24 g
Natrium 3630.35 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes