Ga naar:
Bofkipburger tandoori
Bofkipburger tandoori met een tandoori specerijenmix van garam masala, kurkuma en harissa, maak je van Bofkipburgers een heuse smaackexplosie.
- 15 minuten
- 4 porties
INGREDIËNTEN
- 2 bakjes De Vegetarische Slager Bofkipburger à 160 g
- 1 aubergine, in plakken gesneden
- 2 el zonnebloemolie
- 4 hamburgerbroodjes
- 1 el paprikapoeder
- 0.5 el garam masala
- 0.5 tl cayennepeper
Indiase komkommersalade
- 0.5 komkommer
- 1 sjalot, julienne (kleine reepjes)
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 5 blaadjes munt, fijngehakt
- 1 limoen, uitgeperst
- 1 tl garam masala
Tandoori-spread
- 0.5 tl zout
- 1 tl paprikapoeder
- 0.5 tl kurkuma (geelwortel)
- 1 tl cayennepeper
- 1 el garam masala
- 100 g vegan yoghurt
- 2 el harissa pasta
- 2 el zonnebloemolie
BEREIDEN
-
Bereid een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze tot 200 °C.
-
Snijd voor de Indiase komkommersalade een komkommer in de lengte doormidden, schraap met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd in dunne, halve ringen. Meng met de overige ingrediënten en laat goed intrekken.
-
Maak de Tandoori-spread door alle ingrediënten te mengen.
-
Meng paprikapoeder, garam masala, cayennepeper, zout en peper met de olie en kwast hier de Bofkipburgers volledig mee in. Smeer de aubergineplakken dun in met olie en bestrooi met zout en peper. Snijd de broodjes open.
-
Gril de aubergine aan beide kanten tot ze een grilstreep hebben en zacht zijn. Toast de broodjes en gril de gemarineerde Bofkipburgers op het rooster (± 2 minuten per zijde).
-
Beleg de broodjes rijkelijk met spread en salade. Leg hier de gegrilde Bofkipburger en aubergine op. Maak het af met wat extra Tandoori-spread.
Voedingsinformatie
Portiegrootte 4
- Amount per Serving
Title | Amount per Serving |
---|---|
Energie | 478.97 kcal |
Eiwitten | 14.5 g |
Vezels | 10.0 g |
Vetten | 26.79 g |
Verzadigde vetten | 5.45 g |
Suikers | 10.79 g |
Natrium | 638.84 mg |
MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
RECEPTEN
LaAT JE INSPIREReN
We hebben je favoriete recepten gehackt! Ontdek een verscheidenheid aan iconische gerechten waarin ons 'nieuwe vleesch' een glansrol speelt. Van spaghetti bolognese tot Mexicaanse wrap: de mogelijkheden met deze vegan en vegetarische recepten zijn grenzeloos.