Berliner bratwurst sandwiches

Berliner Bratwurst sandwiches

Deze Berliner Bratwurst sandwiches met extra groentecrunch vallen ongetwijfeld in de smaack. De zelfgemaakte koolsalade geeft een heerlijcke zomerse twist. 

  • 30 minuten
  • 4 porties
  • 2 doosjes De Vegetarische Slager Bratwurst à 160 g, ontdooid
  • 1 el zonnebloemolie
  • 80 g vegan Gruyère kaas, geraspt
  • 4 el gebakken uitjes
  • 2 el bieslook, in ringetjes
  • 4 hotdog broodjes

Mosterdmayonaise

  • 5 el Hellmann's (Vegan) mayonaise
  • 3 el grove mosterd
  • 2 tl agavesiroop

Gegrilde spitskoolsalade

  • 0.5 spitskool, in kwarten
  • 1 witte ui, in dikke plakken
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el peterselie, fijngehakt

BEREIDEN

  1. Bereid een BBQ met deksel voor op direct grillen en verhit deze tot 200 °C.

  2. Meng voor de mosterdmayonaise de ingrediënten en breng op smaack met zout en peper. Bestrijk de spitskool en witte ui met olie en gril deze aan beide kanten tot de groenten zacht zijn en een mooie grillstreep hebben. Laat even afkoelen, hak de spitskool en ui in grove repen, meng met 2 eetlepels van de mosterdmayo en breng op smaack met zout en peper.

  3. Bestrijk de Bratwursten rondom met olie en gril rondom op de BBQ. Snijd de broodjes van bovenaf in en vul met de salade. Plaats hierop de Bratwursten en leg de broodjes op een rookhoutplank of hittebestendige plaat.

  4. Verdeel de (vegan) gruyèrekaas erover en plaats kort in de BBQ (met deksel) zodat de kaas smelt. Verdeel er de mosterdmayonaise, uitjes en bieslook over.

Voedingsinformatie

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie 584.84 kcal
Eiwitten 24.31 g
Vezels 4.3 g
Vetten 38.49 g
Verzadigde vetten 8.51 g
Suikers 10.15 g
Natrium 491.75 mg

MiSsCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

table full of small plate dishes