Vegan

Vlamboyante Kipstuckjes

Kipstuckjes met pittige kruiden; ontstaan vanuit een vurig betoog om niets te laten schieten. Immers, vleselijke verlangens smaken vaak nog beter als ze een beetje gepeperd zijn. Deze klassieker is met bezieling bereid, zoals je van een hartstochtelijke slager kunt verwachten. Mals en spicy; speciaal voor de flamboyante vleesliefhebber die niet terugdeinst voor een beetje pit. Laat je niet temperen, wees er als de kippen bij!

	    

GESCHIKT VOOR

Bakken,BBQ

Veganistische stukjes op basis van soja 

Ingrediënten: SOJASTRUCTUUR 85% (water, SOJA-EIWIT), water, specerijen (gedroogde rode paprika, uienpoeder, knoflookpoeder, cayennepeper), plantaardige olie (zonnebloem, raapzaad), natuurlijk aroma, kruiden (oregano, peterselie), zout, azijn, citroensappoeder (maltodextrine, citroensap), voedingszuur (melkzuur, citroenzuur), gistextract, vitamine B12. Kan ei, glutenbevattende granen, mosterd, selderij bevatten. 

Rijk aan eiwit 
Per 100g
Energie 130 kcal / 540 kJ
Vetten 2 g
waarvan verzadigde 0.2 g
Koolhydraten 2.9 g
waarvan suikers 1.5 g
Vezels 8.5 g
Eiwitten 19 g
Zout 1.1 g
Vitamine B12 0.46 microgram

PAN

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur, en voeg 2-3 el olie toe. Bak aan één kant goudbruin. Draai vervolgens om en bak tot ze door en door warm zijn. Voeg na bereiding 2 eetlepels water toe zodat de smaak beter vrijkomt.

IN EEN SAUS

In een saus of curry Bereid eerst de saus. Voeg de Kipstuckjes rechtstreeks toe aan de saus en laat 2-3 minuten sudderen.

BBQ

Rijg de Kipstuckjes aan spiesjes. Leg de spiesjes 4-6 minuten op de grill. Regelmatig draaien. Serveer warm.

 
  • Curry met Kipstuckjes 30 minuten  recipe

    Curry met vegan Kipstuckjes

    Kruidig, romig en kippig: alles wat je van een curry verwacht, maar nu vegan! Bak de Kipstuckjes even op hoog vuur voor de ultieme bite. Vliegensvlug klaar én een match voor alle kipliefhebbers.

    • 20 minuten

    • 6

      porties

  • Kerst vegan Kiptevree Filet gevuld met vijgen 55 minuten  recipe

    Vegan gevulde Kiptevree Filet

    Het is mals, sappig én romig: dit vegan kerstrecept voor gevulde Kiptevree Filet heeft het allemaal! De plantaardige roomkaasvulling is de perfecte combinatie met de verse vijgen en malse bite van de filet. Hiermee verenig je met kerst alle vleesliefhebbers aan één tafel.

    • 40 minuten

    • 4

      porties

  • Vegan gevulde paprika met Rul Gehackt en rijst 50 minuten  recipe

    Vegan gevulde paprika met Rul Gehackt en rijst

    Met mals Rul Gehackt, vegan mozzarella en rijst is deze vegan gevulde paprika een makkelijke hack voor de smaakmakende thuischef. Een kleurrijk feest, zonder beest, dat je gerust aan iedere vleesliefhebber kunt serveren.

    • 35 minuten

    • 4

      porties