Vegan

Kipnuggets

En weer is De Vegetarische Slager haantje de voorste met een plantaardige snack, Vegetarische Kipnuggets van 'Kip' die gegarandeerd geen leven heeft gehad. Waar niet mee gescharreld is, waar geen kip weet van heeft gehad, zonder dat er een haan naar hoeft te kraaien. Want de Vegetarische Kipnuggets zijn 100% plantaardig, terwijl ze nog leckerder zijn dan het origineel.

	    

GESCHIKT VOOR

Snack, bakken, frituren

Veganistische kipnuggets op basis van soja 

SOJA structuur(69%) (water, SOJA-EIWIT), cornflakes (maïs, suiker), zonnebloemolie, bloem (maïs, rijst), HAVERVEZEL, raapolie, natuurlijke aroma`s, zetmeel, voedingszuur: citroenzuur, verdikkingsmiddel: methylcellulose, gemodificeerd zetmeel, zout, ijzer, vitamine B12. Bevat Soja, en Havervezels. Kan pinda's en noten bevatten. 

Rijk aan eiwit 
Per 100g
Energie 181kcal
Vetten 7.9g
waarvan verzadigde 0.8g
waarvan suikers 0.5g
Vezels 6.8g
Eiwitten 7.9g
Zout 1.6g
Vitamine B12 0.53µg

Bereidingswijze

PAN

Bak de Vegetarische Kipnuggets, bij voorkeur ontdooid, aan beide zijden in ruime olie goudbruin krokant op hoog vuur.

FRITUUR

2½ minuten (ontdooid) of 3½ minuten (bevroren) op 175°C

TIP

Serveer met een leckere chilisaus of knoflooksaus.

 
  • Curry met Kipstuckjes

    Curry met vegan Kipstuckjes

    Kruidig, romig en kippig: alles wat je van een curry verwacht, maar nu vegan! Bak de Kipstuckjes even op hoog vuur voor de ultieme bite. Vliegensvlug klaar én een match voor alle kipliefhebbers.

    • 20 minuten

    • 6

      porties

  • Kerst vegan Kiptevree Filet gevuld met vijgen

    Vegan gevulde Kiptevree Filet

    Het is mals, sappig én romig: dit vegan kerstrecept voor gevulde Kiptevree Filet heeft het allemaal! De plantaardige roomkaasvulling is de perfecte combinatie met de verse vijgen en malse bite van de filet. Hiermee verenig je met kerst alle vleesliefhebbers aan één tafel.

    • 40 minuten

    • 4

      porties

  • Vegan gevulde paprika met Rul Gehackt en rijst

    Vegan gevulde paprika met Rul Gehackt en rijst

    Met mals Rul Gehackt, vegan mozzarella en rijst is deze vegan gevulde paprika een makkelijke hack voor de smaakmakende thuischef. Een kleurrijk feest, zonder beest, dat je gerust aan iedere vleesliefhebber kunt serveren.

    • 35 minuten

    • 4

      porties