Vegan

Auf Wieder Schnitzel

Al tijden zorgt de #schnitzelgate-discussie voor de nodige opschudding. Als een naam als 'Vegan Kipstuckjes' verwarrend is omdat er geen dierlijke kip in zit, hoe zit het dan met de 'slavink'? Daar komt sla noch vink aan te pas. Tegen die productnamen-heisa zeggen we nu: Auf Wieder Schnitzel! De schnitzel waarmee we een 'aha-erlebnis' bieden voor elke vleesliefhebber, waarbij enkel hardnekkige vooroordelen worden geslacht. Een heerlijck malse, goudbruine schnitzel met een knapperige korst. Terecht een graag geziene gast bij de avondmaaltijd. Auf Wieder Schnitzel, die zie je snel weer op je bord!

	    

GESCHIKT VOOR

Bakken

Veganistische schnitzel op basis van soja 

Ingrediënten: Water, SOJASTRUCTUUR 22% (water, SOJA-EIWIT, TARWEGLUTEN, maiszetmeel, aardappelzetmeel), paneermeel (TARWEBLOEM, TARWEVEZEL, gist, zout), plantaardige olie (zonnebloem, shea, kokos), vezels (HAVER, psyllium), SOJA-EIWIT, TARWEBLOEM, verdikkingsmiddel (methylcellulose), natuurlijk aroma, aardappelzetmeel, gemodificeerd TARWEZETMEEL, azijn, zout, voedingszuur (melkzuur), witte peper, ijzer, vitamine B12. Kan gerst, ei, melk, rogge bevatten. 

Verrijkt met vitamine B12 en ijzer 
Per 100g
Energie 285kcal
Vetten 18 g
waarvan verzadigde 2.9 g
Koolhydraten 18 g
waarvan suikers 0.7 g
Vezels 6.5 g
Eiwitten 9.2 g
Zout 0.91 g
Vitamine B12 0.52 microgram

PAN

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg 2 el olie toe. Bak de Schnitzel in 5 minuten goudbruin en knapperig aan beide kanten.

TIP

Lecker met je favoriete groenten en krieltjes uit de oven. Serveer warm en eet smakelijck!

 
  • Curry met Kipstuckjes 30 minuten  recipe

    Curry met vegan Kipstuckjes

    Kruidig, romig en kippig: alles wat je van een curry verwacht, maar nu vegan! Bak de Kipstuckjes even op hoog vuur voor de ultieme bite. Vliegensvlug klaar én een match voor alle kipliefhebbers.

    • 20 minuten

    • 6

      porties

  • Kerst vegan Kiptevree Filet gevuld met vijgen 55 minuten  recipe

    Vegan gevulde Kiptevree Filet

    Het is mals, sappig én romig: dit vegan kerstrecept voor gevulde Kiptevree Filet heeft het allemaal! De plantaardige roomkaasvulling is de perfecte combinatie met de verse vijgen en malse bite van de filet. Hiermee verenig je met kerst alle vleesliefhebbers aan één tafel.

    • 40 minuten

    • 4

      porties

  • Vegan gevulde paprika met Rul Gehackt en rijst 50 minuten  recipe

    Vegan gevulde paprika met Rul Gehackt en rijst

    Met mals Rul Gehackt, vegan mozzarella en rijst is deze vegan gevulde paprika een makkelijke hack voor de smaakmakende thuischef. Een kleurrijk feest, zonder beest, dat je gerust aan iedere vleesliefhebber kunt serveren.

    • 35 minuten

    • 4

      porties