Zelfgemaakte vegan Gehacktbal met aardappels en spinazie -  Recept afbeelding

Zelfgemaakte vegan Gehacktbal met aardappels en spinazie.

Er gaat weinig boven een zelfgerolde gehaktbal. Treft dat even: deze variant rol je zelf met ons Gehacktmanschap, heeft de ouderwetse vlezige structuur én is helemaal vegan! Serveer het met aardappeltjes en een smeuïge spinazie à la creme voor een portie Hollandsch genot.

35 minuten 

4 porties

Ingrediënten

  • 400 gram De Vegetarische Slager vegan Gehacktmanschap
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 5 gram peterselie, fijngehakt
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 450 gram diepvries spinazie
  • 100 ml sojaroom
  • 175 ml vegan jus
  • peper en zout

Bereiden

  1. Meng het vegan Gehacktmanschap met de gesnipperde ui, nootmuskaat, peterselie en breng op smaak met verse peper. Draai tussen je handen vier ronde Gehacktballen.

  2. Bak de Gehacktballen 10 minuten op middelhoog vuur in een braadpan rondom bruin en gaar. Voeg tot slot de vegan jus toe.

  3. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken, kook in water met zout 20 minuten. Giet af en laat droogstomen in de pan.

  4. Verwarm de spinazie en voeg de sojaroom toe voor extra smeuïgheid.

  5. Serveer de gehacktballen met de aardappelen, spinazie á la crème en een lepel jus.

 
         

RECEPTEN

MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

SLAGERSCOMMUNITY

HACKS VAN THUISKOKS

Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.

TVB DVS Website Assets

VIND ONS VLEESCH

Een overzicht van verkooppunten bij jou in de buurt.

vind een winkel