Vegetarische Gehacktbal met aardappelpuree en spinazie

Vegetarische Gehacktbal met aardappelpuree en spinazie

Zin in een nostalgische hap? Serveer dan de vegetarische Gehacktbal met een dot smeuïge aardappelpuree en verse bladspinazie. Ouderwets genieten van de AGV!

30 minuten 

4 porties

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 600 gr spinazie
  • 2 pakjes De Vegetarische Slager Gehacktbal
  • 50 gr plantaardige margarine
  • 100 ml sojamelk
  • 500 ml paddenstoelenbouillon
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl maizenapoeder
  • zout en peper naar smaak

Bereiden

  1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in water met een snufje zout in ± 15 minuten gaar en giet ze af. Stamp de aardappelen grof met een aardappelstamper en meng de plantaardige margarine en sojamelk erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Verwarm ondertussen de paddenstoelenbouillon en bereid hierin de Gehacktballen 15 minuten volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Pel en snipper de knoflook, 5 minuten voor de vegetarische Gehacktballen klaar zijn. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en ruit hierin de knoflook 30 tot 60 seconden. Voeg de spinazie in delen toe en bak tot alles is geslonken. Breng op smaak met zout.

  4. Giet 200 ml van de paddenstoelenbouillon over in een steelpannetje en breng aan de kook. Meng de maïzena met 2 eetlepels lauw water tot een papje, voeg toe aan de bouillon en roer tot je een dikke jus krijgt.

  5. Verdeel de aardappelpuree, vegetarische Gehacktballen en de spinazie over de borden en serveer met de jus.

Tip van Jet: maak soms eens wat meer eten dan dat je die avond op kan. Dat scheelt geld en tijd. En als je geen zin hebt in twee dagen achter elkaar hetzelfde eten, geef je er een draai aan door bijvoorbeeld andere kruiden of een tomaatje uit de oven toe te voegen.

AddThis is disabled because of cookie consent

RECEPTEN

MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

SLAGERSCOMMUNITY

HACKS VAN THUISKOKS

Deel je beste hackwerk! Laat ons weten wat je hebt gekookt en gebruik #devegetarischeslager bij je leckerste plaatjes op Instagram.

TVB DVS Website Assets

VIND ONS VLEESCH

Een overzicht van verkooppunten bij jou in de buurt.

vind een winkel